Foto: DELFI

Muzikālā televīzijas projekta Koru kari trešās sezonas dalībnieks, Rēzeknes Zaļā kora vadītājs Normunds Zušs (attēlā) jau aktīvi kaļ plānus savas un kora profesionālās darbības attīstīšanai arī pēc šova. Tiesa, neraugoties uz iegūto papildu slavu, mūziķis tomēr nolēmis palikt uzticīgs sev ierastajam šlāgermūzikas žanram.

"Piedalīšanās šovā man ir pavērusi jaunu skatījumu uz daudzām lietām arī mūzikā. Šobrīd manis paša profesionālajiem plāniem laika gan neatliek.

Diena no agra rīta līdz vēlam vakaram paiet, plānojot kārtējo priekšnesumu un to, kā to arvien uzlabot. Tomēr Koru karos gūtā pieredze noteikti noderēs arī turpmāk," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Zušs.

"Tāpat ir gūta arī papildu publicitāte. Līdz šim mani vairāk zināja šlāgermūzikas cienītāji, tomēr nu ir gadījumi, kad tieku atpazīts un sveicināts pat uz ielas. Cilvēki arī sūta vēstules un e-pastus, paužot atbalstu un vēlot veiksmi.

Tā rezultātā rodas arvien plašākas komunikācijas iespējas ar cilvēkiem. Mana draudzene pat smejas, ka viņai laikam būs jāsāk apvainoties, jo, kad ieejam veikalā, uzmanība tiek pievērsta man, nevis viņai," joko mūziķis.

Taujāts par izvēli darboties šlāgermūzikas žanrā, Zušs kā galveno iemeslu atklāti nosauc šī mūzikas stila ienesīgumu.

"Vienmēr esmu teicis, ka, lai gan jau esmu nodēvēts par īstenu šlāgeristu, šobrīd to daru tikai tāpēc, ka šai mūzikas jomā man veicas. Patiesībā esmu ļoti elastīgs un varu darboties jebkurā mūzikas stilā, un esmu muzicējis gan deju, gan folk, pop un rokmūzikas stilos.

Savukārt šlāgeris uz doto mirkli ir man aktuāls, jo ir salīdzinoši ienesīgs mūzikas stils. Tieši tāpēc arī esmu tam pievērsies - šlāgermūzika ir mans maizes darbs un sniedz nepieciešamos līdzekļus iztikai," atklāj mūziķis.

"Uz šlāgermūzikas ceļa nonācu pakāpeniski. Visu laiku notika sava individuālā stila meklējumi, kas ietvēra arī dažādu ierakstu veikšanu, un šlāgeris vienkārši bija pirmais, kas ļoti veiksmīgi aizgāja tautās.

Tā nu nolēmu pie arī tā turēties un pakāpeniski attīstīt savu darbību. Jāteic, ka šis mūzikas stils man patiesībā ir nācis līdzi jau kopš agras jaunības.

Sešu gadu vecumā sāku spēlēt akordeonu, vēlākos gados jau radās iespēja uzstāties dažādās jubilejās un ballēs. Savu pirmo balli nospēlēju deviņos gados, un man iepatikās šī uzstāšanās vienkāršiem, kā arī krietni vecāka gada gājuma cilvēkiem," atminas Zušs, atklājot arī savus nākotnes plānus.

"Mani tālākie muzikālie plāni noteikti ir saistīti arī ar kora darbības turpināšanu. Tas ir jūtams jau tagad, ka nebūs tā, ka, beidzoties šovam, aiziesim katrs uz savu pusi. Starp mums visiem ir izveidojusies ļoti laba saskarsme, tādēļ kopīgo darbu turpināsim arī pēc šova.

Būs vai nu kora individuālie koncerti vai apvienotas uzstāšanās ar manu grupu. Tāpat esam domājuši par muzikālas izrādes uzvešanu, kurā katram koristam būtu sava loma," prāto mūziķis.

"Pēc šova noteikti turpināšu darboties arī ar Galaktiku, jo tas ir mans iztikas avots. Piemēram, šobrīd jau divu mēnešu garumā nespēlējam ne koncertus, ne balles, jo man tam nepietiek laika gluži fiziski, un tas attiecīgi ir jūtams arī finansiālajā jomā.

Tāpēc, tiklīdz šovs beigsies, aktīvi turpināsim uzstāties gan piektdienās, gan sestdienās un svētdienās, kā tas bija ierasts līdz šim. Mūsu uzstāšanās grafiks ir aizpildīts jau līdz Jaunajam gadam," priecājas mūziķis.

Foto galerijā: spilgtākie momenti Rēzeknes Zaļo pakalnu kora priekšnesumos šovā Koru kari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!