Foto: EPA/LETA

Britu mūzikas izdevums New Musical Express, atzīmējot savas pastāvēšanas 60. gadadienu, publiskojis sarakstu ar simts labākajām dziesmām, kas sacerētas aizvadītajā desmitgadē jeb faktiski visā 21. gadsimtā.

Saraksta pirmajā vietā ierindojusies amerikāņu dziedātāja Bejonsa (attēlā) ar kompozīciju Crazy in Love, bet šī izvēle izraisījusi neapmierinātību daudzu žurnāla lasītāju vidū, kuri pauduši sašutumu par to, ka šī r&b dziedātāja ieņēmusi pirmo vietu topā, kurā pārsvarā dominē prominentas rokgrupas.

"Bejonsas labākais singls nāca klajā 2003. gadā un izpelnījās nedalītu atzinību, gan ASV, gan Lielbritānijā nonākot čārtu pirmajās vietās, kā arī saņemot divas "Grammy" balvas. Šī dziesma balstīta uz 1970. gada hita Are You My Woman? samplu, un palīdz Bejonsai viņas puisis Jay-Z," tā par šo dziesmu raksta New Musical Express eksperti.

Simts labāko dziesmu saraksta otrajā vietā iekļauta amerikāņu psihedeliskā roka grupa MGMT ar 2008. gada dziesmu Time to Pretend, bet trešajā - amerikāņu indie-rock grupa The Strokes ar dziesmu Hard to Explain no viņu slavenā debijas albuma Is This it (2001).

Tālāk seko MIA, Outkast, The Rapture, Klaxons, Blur un Arcade Fire, bet pirmo desmitnieku noslēdz angļu grupa Arctic Monkeys ar savu hitu A Certain Romance (2006).

Savukārt pirmajā simtniekā iekļauti arī tādi mūziķi kā Stīvens Patriks Morisejs, The Killers, Džonijs Kešs, Muse, Eminems, Kailija Minoga, Babyshambles, Eimija Vainhausa, Regīna Spektora un daudzi citi, bet ar pilnu sarakstu var iepazīties šeit.

Video: 21. gadsimta labākā dziesma NME vērtējumā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!