Foto: DELFI
Otrdienas, 24. aprīļa, vakarā Latvijas Nacionālajā operā pulcējās simtiem cilvēku, lai klātienē baudītu leģendārās pašmāju estrādes mākslinieces Olgas Rajeckas (attēlā) dubultās jubilejas tūrnejas noslēguma koncertu.

Tautā mīlētā un daudz aprunātā dziedātāja šogad atzīmē savu 50. dzimšanas dienu, kā arī trīsdesmit gadus, kas pavadīti uz skatuves - par godu šīm zīmīgajām jubilejām Rajecka savus fanus bija nolēmusi iepriecēt ar īsu pavasara koncerttūri.

Šīs tūres ietvaros Rajecka sniedza koncertus Valmierā un Liepājā, bet noslēdzošais Olgas pavasara koncerts notika Nacionālajā operā, kur skatītājiem bija sagatavots īpaši emocionāls un krāšņš baudījums.

Vērienīgajā koncertprogrammā, ko veidoja Rajeckas populārākās triju desmitgažu laikā izpildītās dziesmas, kopā ar mākslinieci uzstājās daudzi viņas iemīļotākie skatuves partneri - Varis Vētra, Uģis Roze, Aigars Grāvers un citi.

Tāpat Rīgā notikušajā koncertā atbalstīt savu bijušo vadītāju ieradās Violetais Lielvārdes koris, ar kuru kopā dziedātāja savulaik piedalījās šovā Koru kari, leģendārā grupa Dāmu pops un komponists Uldis Marhilēvičs.

Par vienu no emocionālākajiem krāšņā koncerta brīžiem kļuva grupas Eolika nu jau bijušā dalībnieka Viktora Zemgala kāpšana uz skatuves - pēc konflikta 2010. gadā, kad Zemgals pameta Eoliku un grupas biedri publiski apmainījās ar savstarpējiem apvainojumiem, starp abiem dziedātājiem valdīja ļoti vēsas attiecības, bet operā Eolika uz skatuves atkal kāpa ierastajā sastāvā.

Novērtēt Rajeckas lielkoncertu bija ieradušies arī daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki - starp viesiem bija dziedātājs Lauris Reiniks, Mikrofonu ierakstu vadītājs Guntars Račs, cilvēku izklaidētājs Ufo jeb Kaspars Upaciers, Rajeckas grāmatas Mana svētku diena līdzautors Kārlis Anitens un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!