Foto: Privātais arhīvs

Starp daudzajiem visiem zināmajiem pašmāju māksliniekiem, kuri saņēma Zelta mikrofonu kā 2014. gada labākie mūziķi, pavīdējis arī kāds plašākai publikai mazāk zināms vārds – Kashuks (attēlā), kurš saņēma balvu par gada labāko elektroniskās mūzikas albumu. Mūziķis, īstajā vārdā Kaspars Kubeckis, atklāj savu ceļu uz virsotni.

"Viss sākās 2007. gadā ar hip- hop bītiem. Iepazinu lielu daļu Latvijas hiphopa pārstāvju, bija neskaitāmas sadarbības ar viņiem. Ap 2011. gadu pievienojos projektam Dirty Deal Audio, kas vēlāk izvērtās par jaudīgu elektroniskās mūzikas kustību Latvijā," karjeras pirmsākumus DELFI Izklaidei atklāj Kashuks.

Pateicoties šim projektam, viņš sapazinies arī ar citiem izpildītājiem, sākušās sadarbības un uzstāšanās. Arī šobrīd Kashuks vēl nebūt nav sasniedzis savu iecerēto virsotni - viņš joprojām atrodas procesā.

"Katru gadu pamēģinu kaut ko jaunu - uzsāku taisīt remiksus dažādām dziesmām, neatkarīgi no žanra, piedalos ārzemju remiksu konkursos un esmu guvis arī godalgotas vietas. Šobrīd cenšos maksimāli eksperimentēt, ierakstot dzīvās skaņas un apvienojot tās ar elektroniku," savas aktivitātes uzskaita Kashuks.

Mākslinieka kvalitatīvā daiļrade, kas baudāma portālā Soundcloud, varētu sagādāt patīkamu pārsteigumu daudziem elektroniskās mūzikas mīļotājiem. Kashuks atklāj skarbo patiesību - Latvijā elektroniskās mūzikas līmenis patiesībā ir ļoti augsts, bet šī mūzika diemžēl nav diez ko pieprasīta.

Paradoksālā kārtā latvieši izvēlas klausīties žanra pārstāvjus no ārzemēm, lai gan pašu mākslinieki nemaz nav sliktāki.

"Mūsu valstī ļaudis vairāk izvēlas klausīties ārzemju elektronisko mūziku. Lai vai cik bēdīgi, bet viņi visi zina, kas ir Skrillex, Diplo, Afrojack, bet tikai maza daļa zina, kas ir Oriole, NiklāvZ, Lessfucc, ansis un visa pārējā Dirty Deal Audio blice.

Mēs esam paprāvs bariņš - iesaku mūs visus paklausīties," pameklēt labumus pašmāju piedāvājumā iesaka Kashuks.

Mākslinieks mēģina taisīt tādu mūziku, kas runā pati par sevi un kurai pa virsu nav vajadzības pēc vokāla. Un tas nekas, ja arī Latvijā nav tik liela interese, jo labas mūzikas mīļotāju pasaulē netrūkst.

"Šāda žanra pārstāvji pārsvarā tēmē uz ārzemēm, tāpēc šeit mūs neatpazīst. Es arī savu daiļradi vairāk tēmēju uz ārzemēm, jo šādu mūziku Latvijā īpaši neizceļ. Bet varbūt tās ir tikai manas domas," tā Kashuks. Uz pavasari viņš iecerējis ar savu šovu palutināt arī klausītājus no Latvijas - tuvāka informācija par to sekos viņa sociālajos tīklos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!