Foto: LETA

Ceturtdien, 27. novembrī, tapa zināms, ka konkursa Jaunais vilnis organizatori nolēmuši meklēt jaunu festivāla norises vietu, bet viens no idejas lolotājiem – komponists Raimonds Pauls (attēlā pa labi) – viņu lēmumu pamest Jūrmalu uzskata par pareizu.

"Domāju, ka attieksme pret festivālu ir diezgan negatīva, tāpēc pareizi dara, ka pārcelsies," uzsvēris Pauls, kurš bija viens no festivāla aizsācējiem 2002. gadā.

"Ir dažādi viedokļi par festivāla vajadzību Latvijā. Jāatzīst, gan, ka finanses Jūrmalā tas ienesa," atzina Pauls.

Viņš nesaskata milzīgu trūkumu tajā, ka festivāls pārcelsies prom no Latvijas. "Vai maz ir bijuši atcelti visādi pasākumi?" norādīja komponists.

Jau ziņots, ka konkursa prezidents Igors Krutojs (attēlā pa kreisi) pavēstījis Krievijas ziņu aģentūrai RIA Novosti - Jaunā viļņa vadība līdz gada beigām pieņems lēmumu par konkursa jauno rīkošanas vietu.

Viņš atgādināja par Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu īsi pirms Jaunā viļņa 2014 atklāšanas iekļaut "melnajā sarakstā" tādus skatuves māksliniekus kā Josifu Kobzonu, Oļegu Gazmanovu un Valēriju un pauda bažas, ka līdzīga situācija varētu atkārtoties.

Konkursa prezidents, kurš jau šovasar Jūrmalā neslēpa sarūgtinājumu par Latvijas amatpersonas rīcību, arī uzskatījis par nepieciešamu pieminēt, ka Rinkēvičs vēlāk "iekļuva jaunajā valdībā, oficiāli paziņojot, ka viņš ir gejs".

Kā iespējamās vietas, kur varētu notikt konkurss Jaunais vilnis 2015, ir minēta Krima, Kaļiņingrada, Soči, Baku un Kazaņa.

"Mēs izskatām visus variantus, un līdz gada beigām man ir jāpieņem lēmums, lai pietiktu laika pasākuma organizēšanai," sacīja Krutojs.

Jāatgādina, ka arī iepriekšējos gados regulāri uzvirmojušas runas par Jaunā viļņa aiziešanu no Jūrmalas, un dažkārt arī pats Krutojs jau bija pasteidzies ar skaļiem paziņojumiem, lai jūlijā jau atkal defilētu festivāla atklāšanas parādē tepat, Dzintaros.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!