Foto: F64

Šonedēļ pašmāju šovbiznesa pasaulītē divreiz sev uzmanību pamanījies pievērst mūzikas biznesa haizivs un dzejnieks Guntars Račs (attēlā), kuru tagad meties aizstāvēt pat Andris Kivičs.

Jau vēstīts, ka nedēļas pirmajā pusē jezgu sacēla Rača atbilde kādam priekpilnam tvītam, ka viņa palaimējies beidzot dabūt biļetes uz Summer Sound Liepāja festivālu.

Kad "Izēd ateju" skandāls bija mazliet norimis, savu kārti izspēlēja Latvijas populārākā repa apvienība Transleiteris - viņi piedāvāja savu versiju par to, kā, iespējams, Račs un grupa bet bet izklausījās leģendām apvītajā uzstāšanās reizē Supernovas konkursā.

Īsi pēc video publiskošanas arī pašā bet bet profilā, par kuru rūpējas pats Račs, parādījās atzinīgs ieraksts, ka "šis ir reāli jautri", bet jau nedaudz vēlāk tapa zināms - Račs ir pasūdzējies YouTube par autortiesību pārkāpumu un Transleiteru video nobloķēts. 

Piektdienas pievakarē pēc repa dueta un Latvijas Televīzijas vienošanās, cienot tiesības uz intelektuālo īpašumu, parodija tika izdzēsta arī no DELFI videovietnes.

Tas, protams, ne vienam vien šķita uzjautrinoši, un cilvēki Twitter tīklā metās spriest, kas īsti bijis par iemeslu šādai garastāvokļa maiņai, un drīz vien ķīviņā iesaistījās arī Kivičs.

"Tad, kad tevi kāds skaļi nosauc par krokodilu, ir bezjēdzīgi sākt skaidrot, ka patiesībā esi pūce vai kurmis. Visi redz lielu krokodilu," daudznozīmīgu tekstu piektdien savā Twitter profilā bija publicējis Račs un Kivičs kolēģi atbalstīja.

"Račs pēdējos 35 gadus uzstājas TIKAI dzīvajā. Ja vien TV paši nelūdz fonogrammu. Uzbrauciens nezolīds.Cik tev gadu @Transleiteris," ziņoja Kivičs un neslēpa - viņam ļoti nepatīk cilvēki, "kas parazitē uz citu sacerētiem darbiem, pie tam apdirš cilvēkus, kas paši ir radījuši ap 2000 darbu".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!