Foto: LETA

Pēc festivāla "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous" izskanēšanas daudzi apmeklētāji brīnījās par to, ka pasākumā nebija manāms slavenais komponists Raimonds Pauls (attēlā), kurš ar savām melodijām atbalstījis kā Vaikuli, tā daudzus festivāla māksliniekus. Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Pauls atklāj, ka šovasar paņēmis muzikālu pauzi, jo jūtas noguris.

"Esmu jau vecs cilvēks. Esmu noguris, ko es tur lēkāšu kopā ar jaunajiem," sarunā ar "Delfi Izklaidi" izvēli nepagrozīties Jūrmalā skaidro Pauls.

Gada sākums komponistam bijis ļoti intensīvs – aizvadīti grandiozi 80 gadu jubilejas koncerti, tostarp, uzstāšanās Maskavā, un Pauls neslēpj – tas viss viņu ļoti nogurdinājis.

"Pēc tām jubilejām sajutu, ka man ir par daudz. Sapratu, ka man ir jāsāk piebremzēt, galu galā, nav man vairs 20 gadu. Tāpēc izlēmu šo vasaru paņemt brīvu.

Šovasar atsakos no visiem piedāvājumiem koncertēt. Neuzstājos pat Jāņos, atteicu aicinājumam spēlēt "Positivus" festivālā," skaidro mākslinieks.

Vasaru Pauls ieplānojis pavadīt mierīgā atpūtā. "Pabraukāšu tepat kaut kur apkārt, varbūt aiziešu paklausīties kaut ko no "Positivus". Mazliet paspēlēšu klavieres, lai uzturētu sevi formā.

Neko lielu ieplānojis šovasar neesmu – tomēr man jāskatās uz saviem gadiem," ieceres atklāj Pauls. Faniem gan neesot īpaši jāuztraucas – savam vecumam Pauls joprojām jūtas tīri frišs.

"Kaut kā jau kustos uz priekšu," smej maestro. Uz skatuves viņš plāno atgriezties rudenī – septembrī Paulam ieplānots koncerts, ko viņš negribētu laist garām.

"Uzstāšos kopā ar diriģentu Marisu Jansonu un simfonisko orķestri. Savā ziņā arī šī pasākuma dēļ gribu šovasar atpūsties, lai rudenī būtu formā – ne katram ir iespēja uzstāties kopā ar tādu talantu," skaidro Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!