Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. februārī, Rīgā, pie Centrālās stacijas pulcējās simtiem jauniešu, lai kļūtu par dalībniekiem šobrīd tik populārā Harlem Shake jeb Hārlemas kratīkļa zibakcijā.

Lielākā daļa no akcijas dalībniekiem stacijas laukumā ieradās ne tikai īpaši uzposušies, bet arī "bruņojušies" ar dažādiem atribūtiem, kas nepieciešami Hārlemas kratīkļa realizēšanai.

Starp zibakcijas dalībniekiem bija manāmi jaunieši ar dažādām maskām vai vienkārši ērmotos apģērbos, un pēc akcijas rīkotāju norādēm viss pusaudžu pūlis metās vētrainā dejā, goroties un lokoties Harlem Shake dziesmiņas pavadībā.

Idejas autors ir Raivo Kudrjavcevs, bet, kā sarunā ar DELFI Izklaidi atzina pats pasākuma organizators, visu izdarīt nevainojami viņam palīdzējis Raivis Raspopovs un Lauma Stoune.

"Šāda ideja man ienāca prātā, jo, skatoties YouTube visus pašreiz publicētos Harlem Shake video, jāsecina, ka ir loti maz tādi video, kur dejā piedalās liels skaits cilvēku. Tamdēļ ar ceturdien notikušo filmēšanu mēs pierādījām, ka, lai arī Latvija ir maza valsts, mēs spējam izdarīt lielas lietas neilgā laika posmā," stāsta Raivo.

Zibakcijas organizēšana sākta tikai svētdien, 24. februārī, kad informācija tika izvietota sociālajos tīklos, un, kā liecina aptuvenas aplēses, aicinājumam bija atsaukušies aptuveni 350-400 jauniešu.

Burziņa laikā strādājis arī operators, kurš deju iemūžinājis video, un iecerēts, ka pēc montāžas darbiem tas tiks izvietots globālajā tīmeklī, lai visa pasaule redz, "uz ko Latvija ir spējīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!