Foto: DELFI

Jūlija izskaņā Jūrmalā norisinājās ikgadējais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, un, kā jau ierasts, pēc tā noslēguma aktuāls kļuvis jautājums – vai nākamgad Krievijas šovbiznesa zvaigznes un jaunie talanti atkal pulcēsies Jūrmalā.

Lai gan pats konkursa organizators Igors Krutojs nenoguris skaidro, ka labprāt velētos turpināt rīkot pasākumu Jūrmalā tās īpašās gaisotnes un tradīciju dēļ, viņš arī vairākkārt norādījis uz dažādajām problēmām, ar ko jāsaskaras organizatoriem, bet šovasar, dodoties prom no Jūrmalas, Krutojs atzina, ka viņa pacietībai ir robežas.

Jau pirms pāris gadiem sākās runas par to, ka Jauno vilni varētu pārcelt uz citu pilsētu, un toreiz interesi par pasākumu uzņemšanu izrādīja ne viens vien politiķis. Starp tiem, kuri iekāro iespēju uzņemt Jaunā viļņa zvaigznes un viesus, ir arī Kaļiņgradas gubernators Nikolajs Cukanovs, un viņa vēlme radusi atbalstu.

Kā šonedēļ vēsta Krievijas mediji, Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis ir atbalstījis ieceri pārcelt Jauno vilni no Jūrmalas uz Svetlogorsku, kur norisinās jaunas koncertzāles būvniecība.

"Šobrīd jautājums atrodas pārrunu stadijā, bet principā piekrišana par festivāla Jaunais vilnis pārcelšanu no Jūrmalas uz Svetlogorsku ir," medijiem skaidrojusi Kaļiņigradas pārvaldes preses pārstāve Larisa Poļakova.

Tas, ko par šādu iespēju saka Krutojs un viņa biedri, pagaidām nav zināms, un tiek lēsts, ka Jaunā viļņa 2015 liktenis varētu izšķirties rudenī, kad arī Krutojs bija solījis pieņemt galīgo lēmumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!