Trešdien, 22. martā, tapa zināms, ka Ukrainas Drošības dienests nolēmis neielaist valstī Krievijas pārstāvi "Eirovīzijas" starpautiskajā dziesmu konkursā Jūliju Samoilovu. Eiropas raidorganizāciju savienība (EBU) neslēpj, ka jūt vilšanos par šādu iznākumu.

"Mums ir jārespektē konkursa uzņēmējvalsts likumi, tomēr mēs esam dziļi vīlušies par šo lēmumu, jo, mūsuprāt, tas ir pret konkursa garu," teikts konkursa mājaslapā publicētajā EBU paziņojumā.

"Mēs turpināsim dialogu ar Ukrainas varas iestādēm, lai nodrošinātu, ka visi mākslinieki var uzstāties 62. "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Kijevā," cerīgi pauduši konkursa organizatori.

Jau vēstīts, ka Jūlijai Samoilovai iebraukšana Ukrainā tika liegta, jo viņa 2015. gadā bija ieradusies Krimā taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.

"Eirovīzijas" dziesmu konkurss šogad notiek Ukrainā, jo pērn konkursā uzvarēja šīs valsts pārstāve Džamala (attēlā centrā) ar dziesmu "1944", kas vēstīja par Krimas tatāru deportāciju Staļina režīma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!