Foto: LETA
Šonedēļ Dzintaros notiekošais festivāls "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous" kļuvis par šīs vasaras karstāko tematu ne tikai pašmāju izklaides jomā, bet arī ārpus Latvijas robežām, radot gana lielu viļņošanos Krievijas šovbiznesa pārstāvju vidū.

Pirmais ugunij malku piemeta krievu dzejnieks Iļja Rezņiks, kurš Vaikules festivāla viesus no Krievijas nosauca par nodevējiem, atgādinot, ka krievu zvaigznēm vajadzēja sakravāt čemodānus uz neatgriešanos jau pirms diviem gadiem, kad Jūrmalā ierasties aizliedza Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam.

Viņš norādīja, ka honorāru dēļ Krievijas izpildītāji atteikušies no saviem principiem – tā kā pašu zemē šovbizness piedzīvojot krīzi, neviens nevēlas laist garām iespēju nopelnīt.

Uz šiem pārmetumiem atbildējusi festivāla producente, "Mikrofona ieraksti" vadītāja Elita Mīlgrāve, kura intervijās Krievijas medijiem uzsvērusi – Vaikules festivāla viesi honorārus nemaz nesaņem, bet uzstājas draudzības vārdā.

"Nevajag pievērst uzmanību Rezņika vārdiem. Katrs mākslinieks pats lemj, piedalīties viņam festivālā vai nē. Zvaigznes pie mums uzstājas vispār bez honorāriem: mēs apmaksājam viņiem viesnīcu un ceļu, tā kā tas nav honorāru jautājums. Tā vienkārši ir mākslinieku draudzība," izdevumam "Life.ru" skaidrojusi Mīlgrāve.

Šo apgalvojumu gan apstrīd grupas "Моральный кодекс" līdera Sergeja Mazajeva teiktais – viņš esot saņēmis labu honorāru. Dziedātājs, reaģējot uz Rezņika apgalvojumiem, priecājies, ka viņš visu Jūrmalā nopelnīto naudu atvedīšot mājās, samaksāšot nodokļus un tādējādi atbalstīs savu valsti, nevis to nodos.

Viņš arī lūdzis nepievērst uzmanību dzejnieka un daudzu hitu vārdu autora izteikumiem, norādot, ka Rezņiks "jau sen ir izdzīvojis prātiņu" un gānīšanās vietā labāk būtu rakstījis tekstus.

Pati konkursa namamāte Rezņika apsūdzības vērtējusi ar izbrīnu. Vaikule intervijā "Life.ru" paudusi neizpratni par dzejnieka vārdiem un vēlēšanos jaukt mūziku ar politiku.

"Tas ir mūsu darbs. Kāpēc mūziķis nevar darīt savu darbu?" lakoniski jautājusi festivāla galvenā zvaigzne. Īpaši nepatīkama šī situācija ir, jo Vaikuli ar Rezņiku saista sena pazīšanās un dziedātāja viņu ciena, tāpēc šis "populisms" viņai esot vēl jo neizprotamāks.

Dziedātāja Jeļena Vaenga uz visiem pārmetumiem par iespējamo nodevību atbildējusi lakoniski – viņa uzšķaudot politikai un uz Jūrmalu atbraukusi ciemos pie savas draudzenes Vaikules.

Krievijā populārais producents, dziedātājas Valērijas dzīvesbiedrs Josifs Prigrožins, kurš pēdējos gados savos izteikumos par Latviju nav bijis pārlieku saudzīgs, šoreiz atzinis, ka apbrīno Vaikuli par spēju uzlabot attiecības starp Latvijas un Krievijas iedzīvotājiem un neredzot neko sliktu tajā, ka Krievijas mākslinieki pieņēmuši viņas ielūgumu, un arī citi šovbiznesa pārstāvji pauduši atbalstu Vaikulei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!