Foto: AP/Scanpix
"Eirovīzijas" starptautiskajā dziesmu konkursā Kijevā Lietuvas un Igaunijas pārstāvji sestdien kāpa uz lielās skatuves, lai izmēģinātu priekšnesumu, un beidzot tika atrādīti priekšnesumi ar skatuves projekcijām, kā arī tērpi, kādos pusfinālā uzstāsies abas muzikālās apvienības.

Lietuvas grupa "Fusedmarc" un igauņu duets Koits Tome un Laura uzstāsies 2. pusfinālā, kas notiks 11. maijā, bet Latvijas pārstāvji kāps uz lielās skatuves 1. pusfinālā, kas notiks 9. maijā. Pašlaik visi valstu pārstāvji aizvada ģenerālmēģinājumus, kuru laikā tiek uzlaboti priekšnesumi, kā arī atrādīts vizuālais noformējums.

Kā redzams fotoattēlos, tad Lietuvas pārstāvji – grupa "Fusedmarc" – ieturējuši teju tādu pašu stilu kā nacionālajā atlasē.

Dziedātājai mugurā ir sarkanas krāsas kleita, kā arī visu priekšnesuma laiku fonā dominē sarkanā krāsa un milzu pukstošas sirds animācija.

Savukārt Igaunijas pārstāvji – duets Koits Tome un Laura ar dziesmu "Verona" - pārsteiguši ar visai pikantu kleitu, kuru sākuši apspriest cītīgākie "Eirovīzijas" fani.

Daži fani saskatījuši baltās kleitas pārlieku lielo līdzību ar Maltas pārstāves kleitu. Citi norāda - kleita ir pārāk pikanta, jo skatuves gaismās izskatoties, ka Laura esot kaila.

Publicētajos mēģinājumu video var redzēt, ka igauņu priekšnesumā netiks izmantotas košas fona animācijas, kā arī pirotehnika.

Igaunijas romantiskais duets jau ticis nodēvēts par "Eirovīzijas" Romeo un Džuljetu.

Koits uz "Eirovīzijā" ir jau otro reizi – 1998. gadā viņš Igauniju pārstāvēja Birmingemā notiekošajā konkursā un ieņēma 12. vietu. Tajā pašā gadā iznāca arī dziedātāja debijas solo albums.

Arī Laurai šī nebūs pirmā reize uz starptautiskā dziesmu konkursa skatuves. Viņa 2005. gadā uz Kijevā notiekošo "Eirovīziju" devās meiteņu grupas "Suntribe" sastāvā, kas ierindojās 20. vietā.

Tāpat turpina nerimties kaislības par to, kuram no Igaunijas konkursa "Eesti Laul" ("Igaunijas dziesma") pārstāvjiem bija jādodas uz Kijevu. Fani joprojām nespēj samierināties, ka uz Kijevu sūtīta nepareizā dziesma, jo, kā uzskata fani, konkursa uzvarētājai vajadzēja būt dziedātājai Kerli ar dziesmu "Spirit Animal".

Tiesa, meitenei, kura aptuveni desmit gadu ilgās muzikālās karjeras laikā iemantojusi arī starptautisku atpazīstamību, šoreiz neizdevās iekarot pietiekamas skatītāju simpātijas – ar pamatīgu balsu pārsvaru uzvaras laurus plūca dziesmas "Verona" izpildītāji.

Jau vēstīts, ka 5. maijā, grupa "Triana Park", kas šogad pārstāv Latviju "Eirovīzijā", atrādīja iespaidīgos tērpus. Foto no otrā mēģinājuma liecina – "Triana Park" solistes Agneses Rakovskas vizuālais tēls pusfinālā būs gana iespaidīgs un košs.

Grupa "Triana Park uz Kijevu, kur šogad norisinās "Eirovīzija", devās aizvadītās nedēļas izskaņā. Savukārt pirmdien, 1. maijā, notika pirmais mēģinājums, pēc kura par Latvijas pārstāvju priekšnesumu tika trītas mēles – ļaužu prātus nodarbināja dīvainas formas zīmējums uz neona ekrāniem, kurā daži bija saskatījuši milzu peni.

Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska vēlāk skaidroja, ka nostrādājis optiskās ilūzijas efekts, kad patiesībā iecerēts kaut kas cits, nekā uztverts no pirmā acu skata. Viņa arī solīja, ka zīmējums ar brīvības statujas jeb Mildas roku kontūrām tiks koriģēts, lai samazinātu iespēju tajā saskatīt kaut ko nepiedienīgu, un gan foto, gan video no otrā mēģinājuma liecina – zīmējums nedaudz pārveidots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!