Foto: AFP/Scanpix
Pēc dziedātājas Vitnijas Hjūstones negaidītās nāves internetā izplatīts video fragments, kas uzskatāms par viņas pēdējo uzstāšanos – neapstrādātajā video materiālā redzams, kā Hjūstone dzied kopā ar r&b mākslinieci Kelliju Praisu.

Šis video filmēts ceturtdien - tātad divas dienas pirms dziedātājas nāves - Losandželosā, kur notika mēģinājums pirms "Grammy" balvu pasniegšanas (pre-Grammy party).

Hjūstones uzstāšanās bija pavisam īsa, viņa dziedāja zemā balsī, līdz pūļa kliedzienu pavadībā nokāpa no skatuves.

XX gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados Hjūstones spēcīgais vokāls spēja apburt publiku, taču pēdējie gadi vairāk līdzinājās neveiksmju sērijai, ko bija izraisījusi atkarība no narkotiskajām vielām (dziedātāja publiski atzinusi marihuānas, kokaīna un dažādu citu medikamentu pārmērīgu lietošanu).

Ķīmiskā atkarība ietekmēja arī viņas balsi, un savulaik dzidrā spēcīgā balss pēdējā laikā bija kļuvusi aizsmakusi un neskanīga - koncertos viņa nereti saniknoja savus fanus, bet ārsti prognozēja drīzu dziedātājas nāvi.

Hjūstones labāko laiku dziedāšanas maniere tomēr nav gājusi nebūtībā, jo tiešu viņas ietekmi ir atzinušas vairākas populāras dziedātājas, tostarp Meraija Kerija un Kristīna Agilera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!