Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja devusi savu muzikālo atbildi uz dienvidkorejieša Psy un viņa dziesmas Gangnam Style vispasaules popularitāti – tur noformēta piecu meiteņu grupa Moranbong Music Band, turklāt visas dalībnieces pašrocīgi atlasījis valsts līderis Kims Čenuns (attēlā ar sievu).

Meiteņu grupa izveidota jau pagājušajā gadā un piedalījusies dažos valstiska mēroga svētkos, ieskaitot Jaungada svinēšanu.

Viņu lielākie hiti ir dziesmas Mācīsimies! (video) un Mūsu dārgais vadonis, bet skatuviskais tēls ir astoņdesmito un sešdesmito gadu stilu elementu sajaukums.

Kims Čenuns personīgi bija ieradies uz grupas debijas koncertu un meiteņu sniegumu nosauca par "perspektīvu".

"Grupas Moranbong Music Band izveide atbilst jaunā laika prasībām un ir radīta kā grandiozs plāns, lai šī gada kultūras dzīvē ieviestu krasas pārmaiņas," aģentūras citē Kima vārdus.

Saprotams, ka estrādes mūzika ir jauna parādība ziemeļkorejiešu kultūrā, kur ļaudis pieraduši pie karavīru pašdarbības, militāriem maršiem un episkām balādēm par Japānas - Korejas kara varoņiem.

Kā vēsta rietumvalstu eksperti, šis, visticamāk, ir ziemeļnieku mēģinājums ierobežot dienvidkorejiešu mūzikas popularitātes pieaugumu, jo pēc Psy panākumiem tā kontrabandas ceļā sākusi ieplūst arī Ziemeļkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!