Foto: F64

Decembrī noslēdzās pieteikšanās Latvijas Televīzijas jaunajam muzikālajam konkursam Supernova 2015, kura mērķis ir ne tikai atrast jaunus talantus, bet arī izvēlēties piemērotāko dziesmu starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam, un tagad tapis zināms, kuri pašmāju šovbiznesa pārstāvji būs jaunā šova žūrijā.

DELFI Izklaidi informēja konkursa producenti, vietējās žūrijas komisijas sastāvā būs plašu atzinību guvuši industrijas profesionāļi - grupas Prāta vētra dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un arī viens no aktīvākajiem Latvijas mūzikas biznesa profesionāļiem Guntars Račs.

Roga ir grupas Prāta vētra bundzinieks un ideju ģenerators, kuru nereti dēvē arī  par grupas smadzenēm. Tieši viņš rada koncepcijas grupas koncertiem, režisē videoklipus, koncertturnejas un ierakstus. Šogad debitējis arī kā dramaturgs Dailes teātra izrādei Skudru sprints.

"Esmu priecīgs pieņemt izaicinājumu un pirmo reizi mūžā kļūt par kādas žūrijas locekli, lai dalītos savā pieredzē ar Supernova 2015 dalībniekiem un kopīgi ar LTV1 skatītājiem izvēlētos labāko. Būšu subjektīvs  - vērtēšu pēc savas muzikālās gaumes un skatuves pieredzes," godīgi atzinis Roga.

Otrs žūrijas pārstāvis ir Račs, kurš dibinājis un ieņem vadošus amatus kompānijās Mikrofona ieraksti un Izdevniecība MicRec. Tāpat Račs kopš 2014. gada ir Amerikas Ierakstu Akadēmijas biedrs ar tiesībām balsot par Grammy balvai izvirzītajiem ierakstiem.

"Savā dzīvē daudz vairāk esmu nožēlojis to, ko neesmu izdarījis, tāpēc nolēmu arī šoreiz piedalīties un dot savu artavu jauno mākslinieku karjerā. Ceru, ka Supernova 2015 būs tā vieta, kur dzims jauna zvaigzne vai arī jaunās krāsās atmirdzēs kāda "planēta", kuru mēs līdz galam vēl neesam iepazinuši. Mani pārliecina abi pārējie žūrijas dalībnieki un viņu paveiktais, kā arī komanda, kas realizē šo ambiciozo projektu," norādījis Račs.

Piedalīties konkursa Supernova 2015 vērtēšanā piekritis arī viens no šobrīd veiksmīgākajiem Latvijas izpildītājiem Dons, kurš var lepoties ar vairākiem pēdējo gadu mūzikas jomas rekordiem.

"Pats esmu "cēlies" no realitātes šova un nekaunos no tā, jo zinu - šādi šovi ir laba platforma, labs atspēriena punkts tālākajam ceļam mūzikā. Panākumi jebkurā gadījumā atkarīgi tikai no paša mērķtiecības un darba spējām.

Domāju, ka Supernova 2015 dalībnieku lielākais ieguvums būs iespēja satikt un strādāt ar vadošajiem industrijas profesionāļiem - vokālajiem pedagogiem, horeogrāfiem, skaņu režisoriem, gaismu māksliniekiem, TV komandu," atzina Dons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!