Foto: NASA

Publiski pieejamie NASA izpētes robotu uzņemtie Marsa virmas fotoattēli ļāvuši virtuālajiem arheologiem nonākt pie kārtējā atklājuma. Šoreiz portāla "Reddit" lietotājs Daxanater uz sarkanās planētas saskatījis NLO, kurā kāds cits jau nekļūdīgi atpazinis Betmena auto.

Marsa visurgājēja "Opportunity" kameras 2004. gadā uzņemtā attēla atklājējam tūlīt piepulcējies liels atbalstītāju pulks, apliecinot, ka redzamais objekts noteikti ir NLO. Turklāt vairāki idejas aizstāvji apstiprina, ka NASA zinātnieki to no attēla vienkārši aizmirsuši izdzēst pirms publiskošanas.

Diskusijā gan pamanījušies ielavīties arī skeptiķi. Piemēram, lietotājs "OnceReturned" citplanētiešu auto atrašanas prieku centies sabojāt, skaidrojot, ka redzamais objekts varētu būt paliekas no paša "Opportunity" nesēja. Zinātniskais visurgājējs uz planētas ieradās 2004. gada 25. janvārī, ietīts aizsargkapsulā, kuras paliekas varētu izskatīties tā kā mīklainais objekts fotogrāfijā.

Šo versiju atbalstījis arī pazīstamais NLO meklētājs Skots Brando, jau 2004. gadā rakstot, ka "Opportunity" minēto foto uzņemšanas laikā patiešām bildējis savas kādreizējās nolaišanās vietas apkārtni.

Kā ierasts, paši NASA eksperti šādus Marsa virtuālo arheologu atradumus nav komentējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!