Labi zināma amerikāņu slimīgā apsēstība ar fantastikas sāgu Zvaigžņu kari, tāpēc filmās redzamā džedaju izmantotā gaismas zobena ieviešana "reālajā" pasaulē bija tikai laika jautājums.

Šomēnes notikusi kompānijas Sixense prezentācija, kuras laikā tika nodemonstrēts, kas var sanākt, ja kustības kontrolieru komplektu savieno ar virtuālās realitātes ķiveri Oculus Rift.

Bet sanāk, lūk, kas - visai reālistiska Zvaigžņu karos izmantoto gaismas zobenu imitācija ar analoģisku krāsu, skaņu un izmēru.

Kā vēsta kompānijas pārstāvji, ar šādu zobenu geimeris var atsist lidojošus priekšmetus un izdarīt citas darbības, ko paredzējuši virtuālās realitātes veidotāji.

Prezentētā sistēma ar atklātu programmas bāzi sauksies STEM. Kompānija Sixense to izstrādājusi kā jaunu videospēļu platformu un, starp citu, savākusi 2,5 reizes vairāk naudas, nekā bija prasīts projekta pieteikumā.

Kā redzams video fragmentā, geimeris izmanto divus kustību kontrolierus, bet sistēma uzreiz atpazīst roku novietojumu un atspoguļo tās virtuālās realitātes vidē.

Tiesa, šis prieks nemaz nav tik lēts: STEM ar diviem kustību kontrolieriem maksā 299 dolārus, ar trim - 390, bet ar pieciem - 580 dolārus. Tāpat, protams, atsevišķi jāpērk Oculus Rift brilles, kas maksā aptuveni 300 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!