Foto: Publicitātes foto
Arhitekta Vinsenta Kalebo biroja speciālisti izstrādājuši dizainu, kā tuvākajā nākotnē izskatīsies Kunmingas pilsētas centrālā daļa Ķīnas dienvidrietumu provincē Junaņā.

Saskaņā ar arhitektu ieceri šajā ekoloģiski draudzīgajā pilsētiņā būs 45 villas, jebkādas sētas būs pagātnes atliekas, cilvēki peldēsies filtrētā ūdenī, bet lietusūdens tiks uzkrāts lielos baseinos.

Ielas apgaismos LED spuldzes, kas iedegsies, ar sensoriem reaģējot tikai uz transporta līdzekļu kustību vai skaņu, bet pašas automašīnas pārvietosies bez vadītājiem.

Projektā ieplānotas visas modernākās un futūristiskas tehnoloģijas, pilsētiņas dzīvi padarot ārkārtīgi klusu un mierīgu, nemaz nerunājot par ekoloģiski labvēlīgajiem apstākļiem, kādos mitināsies vietējie iedzīvotāji.

Projekts, kas nosaukts par "Flavours Orchard", 90 000 kvadrātmetru platībā tiks veidots ap Dianči ezeru, kas atrodas Junaņas provinces galvaspilsētas Kunmingas centrā.

Līdzīgas pilsētas arhitekti ieplānojuši būvēt vēl dažās citās pasaules valstīs, un viņi prognozē, ka nākotnes pasaule varētu izskatīties aptuveni tāda, kāda tā attēlota viņu izgatavotajos maketos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!