Foto: Vida Press
Tā kā tuvākajā laikā, visticamāk, ir sagaidāma zombiju apokalipse, vispiesardzīgākie cilvēki jau ir sākuši rīkoties, jo, kad miesu plosošo briesmoņu ordas centīsies pārņemt varu pasaulē, var izrādīties jau par vēlu.

Taču amerikāņu dizainers Janiks Rīds ir tālredzīgs - viņš cīņai pret zombijiem izgudrojis īpašu velosipēdu (zombie-proof bicycle), kuram ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar citiem transporta līdzekļiem.

Pēc viņa vārdiem, būtiskākais, kas jāņem vērā, ir fakts, ka, masveidā bēgot no zombijiem, cilvēki ātri iztērēs auto degvielas krājumus, kā arī ar velosipēdu var pārvietoties daudz klusāk, nepiesaistot zombiju uzmanību.

Rīds savu izgudrojumu ir papildinājis ar ikdienišķiem zombiju iznīcināšanas atribūtiem - motorzāģi, dūmu granātām, liesmu metēju, cirvi un iebūvētu vairogu pret asins šļakatām.

"Pa laimi, pagaidām velosipēdistiem vēl nav nācies uz ielām cīnīties ar zombijiem, bet tāda diena var pienākt. Taču jebkurā gadījumā viss šī velosipēda aprīkojums var noderēt arī parastam riteņbraucējam ikdienā," skaidro Janiks Rīds.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!