Foto: Publicitātes foto

Kosmiskais kostīms, kurā pirms lidojuma orbītā ar kosmosa kuģi Спутник-5 trenējās sunīši Belka un Strelka, būs nopērkams izsolē Soviet Space Memorabilia (Padomju kosmonautikas piemiņas priekšmeti).

Kā vēsta Berlīnes kompānija Auctionata, kura rīko izsoli, šī priekšmeta sākotnējā cena ir četri tūkstoši dolāru, bet tiek lēsts, ka par skafandriem samaksās vismaz divas vai trīs reizes vairāk.

Izsolē izliktais kostīms ir aprīkots ar skābekļa piegādes caurulīti, bet tā izgatavošanā izmantota kokvilna, neilons, gumija un alumīnijs.

Sākotnēji šis kostīms bija paredzēts, lai noteiktu, kā uz dzīviem organismiem iedarbojas zema gravitācija un liels paātrinājums, bet kosmosā suņi lidoja citos skafandros - zinātniskā biedrība Энергия to izgatavoja piecdesmito gadu vidū.

Kā skafandri nonākuši Vācijas izsoļu nama rīcībā, nav zināms, bet plānots, ka izsole notiks 13. septembrī un likmes tajā tiks pieņemtas arī interneta tiešsaistes režīmā.

Bez minētā skafandra ikviens interesents varēs iegādāties arī nesējraķetes Протон modeli, skafandra Сокол КВ-2 cimdu, konjaka pudeli ar Jurija Gagarina autogrāfu un vairāk nekā 100 citus priekšmetus (pilnu sarakstu var apskatīt šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!