Foto: DELFI

Televīzijas seja un stila eksperte, raidījuma Ievas pārvērtības vadītāja Maija Silova uzskata, ka viedtālrunis palīdz dzīvot veselīgāk, ļauj sekot līdzi pasaules modes aktualitātēm un ir noderīgs visās dzīves situācijas, ja vien proti to jēgpilni izmantot.

Visaktuālākā šābrīža lietotne Maijai ir HeatlhMate, kas veic dienā nostaigāto soļu skaitīšanu (lietotne piedāvā izvirzīt un sasniegt arī citus veselīga dzīvesveida mērķus).

Maijai soļu skaitīšana jau ir kļuvusi par sava veida azartu, sasniedzot personīgos rekordus vai arī dienas beigās secinot, ka cipars nav bijis visai apmierinošs, lai nākamajā dienā censtos atgūt iekavēto.

"Vidēji dienā būtu jānoiet 10 000 soļu, tas arī mans mērķis. Protams, jo vairāk, jo labāk, bet, ja nav pat minimālā norma izpildīta, uz veloceliņa vakarā būs jānobrauc trūkstošais," apņēmīgi saka Maija.

Viņa arī atzīst, ka viedtālrunis ir daudz parocīgāks un praktiskāks par klēpjdatoru. Piemēram, ja ir vēlme pagatavot kādu neierastu ēdienu, lieliskas receptes var atrast tīmeklī. Vai ja gadās nomaldīties ārzemēs, noteikti palīdzēs Google Maps. Arī neparedzētas situācijas, kuru ikdienā gadās daudz, ātrāk var atrisināt, ja ir pieejams viedtālrunis un lietotnes.

Stila eksperte, kas gadu no gada tiek atzīta par vienu no stilīgākajām Latvijas slavenībām, ikdienā aktīvi seko līdzi modes un stila jaunumiem. Arī šajā jomā ļoti palīdz viedtālrunis.

"Sociāli aktīvam cilvēkam, kuram ir pastāvīgs laika deficīts, bet kurš grib iepazīties ar modes vai skaistumkopšanas novitātēm noderēs lietotne Style.com, kas piedāvā ļoti pārdomātu struktūru un saturu, tāpēc jau neskaitāmus gadus daudziem modes piekritējiem un nozares profesionāļiem ir uzticams gids modes industrijā," iesaka Maija.

Savukārt lietotnē Theguardian var vienkopus uzzināt pasaulē aktuālās ziņas un kultūras notikumus, kā arī pārlūkot dzīvesstila un modes rubriku. Bet veselīga dzīvesveida cienītājiem noteikti noderēs mājaslapa Health.com.

"Tā kā savu ēdienkarti nevaru definēt kā neveselīgu, neviena mājaslapa man nesniedz daudz atklājumu. Ja ir periodi, kad uzturā lietoju konditorijas izstrādājumus, tā ir mana privāta izvēle, kaut gan esmu labi informēta par to, kādi produkti veido veselīgu uzturu.

Bet tajā pašā laikā Health.com ir kā atgādinājums tam, ko esmu piemirsusi - tāds sava veida disciplīnas "sargsuns"," stāsta Maija.

Ikdienas gaitās Maijai ļoti noderīga ir lietotne TuneIn, kur atrodamas gandrīz visas pasaules un visu mūzikas žanru radiostacijas, ļaujot izvēlēties noskaņojumam atbilstošo. Stila eksperte to bieži izmanto brīvā brīdī vai arī sporta nodarbību laikā.

Viedtālrunis Maijai ļoti palīdz arī darbā, kad, intervējot dažādas personības, dažkārt ir būtiski pārbaudīt kādu biogrāfijas faktu un precizēt notikumu secību. Viedtālrunis ļauj nebūt piesaistītam kādai konkrētai vietai un nepieciešamības gadījumā tas lieliski aizstāj datoru, sniedzot iespēju lietderīgi izmantot laiku, arī braucot mašīnā (ja vien neesat pie stūres, protams!) un apkopojot nepieciešamo informāciju.

Taču it visā jābūt mērenībai, un labākā funkcija, ko piedāvā mobilie telefoni un viedtālruņi, Maijasprāt, joprojām ir iespēja iestatīt klusuma režīmu.

Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot savu viedtālruni, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) radījis Viedtālruņa zinību ciemu, kurā iespējams uzzināt un iemācīties daudz jauna par viedtālruņa sniegtajām iespējām. Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!