Foto: Vida Press
Aizvadītajā nedēļā kāda Kalifornijas kompānija laidusi klajā jaunu viedtālruņu aplikāciju, kas topošajām māmiņām ļauj vēl nedzimušā bērna uzvedību novērot tālruņa ekrānā.

Aplikācija "BellaBeat", kas maksā 129 dolārus, jaunajām māmiņām ļauj izsekot bērna sirdsdarbībai un kustībām, kā arī, pēc izstrādātāju vārdiem, "palielināt prenatālās saites pieredzi".

Pie vēdera pieliekot ar viedtālruni savienotu "BellaBeat Connected Tool" ierīci, māmiņas var klausīties un ierakstīt nedzimušā bērna sirdspukstus, fiksēt viņa kustības un vērot viņa attīstību.

Tāpat ierīce palīdz izsekot pašas māmiņas svara izmaiņām grūtniecības laikā un atgūt normālu svaru pēc dzemdībām.

Tā kā topošajām un jaunajām māmiņām ir nepārvarama tieksme šāda tipa informācijā dalīties ar citām sievietēm, visi dati var tikt pārraidīti uz sociālo platformu "BellaBeat Global", kur priekšā jau sagaida daudzgalvaina grūtnieču armāda.

""BellaBeat" komanda ir pārliecināta, ka dodot sievietei iespēju autonomi izsekot grūtniecībai un dalīties šajā pieredzē ar citām māmiņām, viņa jutīsies maksimāli komfortabli, bet pati pieeja kļūs par mūsdienīgas bērnu aprūpes stūrakmeni," teikts kompānijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!