Foto: Publicitātes foto

Bloga Kids Gazette autorei, stilistei un zīmola M-Couture komunikācijas vadītājai Santai Bindemanei viedtālrunis un tajā pieejamās lietotnes ir iedvesmas avots, kas palīdz, piemēram, atpazīt nejauši dzirdētu un iepatikušos dziesmu, fotografēt un apstrādāt attēlus, kā arī sekot līdzi jaunumiem mākslas pasaulē Latvijā un ārvalstīs.

Santa aktīvi izmanto personīgās fotoreportāžas lietotni Instagram. Šajā sociālajā tīklā var dalīties ar fotomirkļiem un piešķirt attēliem māksliniecisku noskaņu, papildinot ar interesantu komentāru. Lai iemūžinātu kvalitatīvus attēlus, Santai ir svarīga fotogrāfiju apstrāde.

"Par vislabāko esmu atzinusi attēlu apstrādes lietotni VSCOcam, ko man savulaik ieteica ielu modes fotogrāfs Face Hunter, jo ļoti sajūsminājos par viņa fotogrāfiju pēcapstrādes stilu," stāsta Santa.

Dažādiem fotogrāfiju mākslinieciskajiem efektiem ļoti noder lietotne Afterlight, kurā ir pieejams plašs filtru un rīku klāsts, kas patiks ikvienam aktīvam fotografēšanas cienītājam.

Lai uzzinātu par jaunumiem mākslas pasaulē, modes blogere visbiežāk izmanto lietotni Artsy. Šī lietotne padara tālruni par mākslas enciklopēdiju, sniedzot informāciju par klasisko un mūsdienu mākslu, aktuālajām izstādēm un notikumiem, kā arī piedāvājot galeriju aprakstus un plašu pārskatu par dažādiem mākslas stiliem.

Lietotne tiek papildināta ik dienu, un tajā - gluži tāpat kā informatīvajā Baltijas, Skandināvijas un Krievijas mākslas vietnē Arterritory.com - Santa ieskatās ikreiz, kad ir brīvāks mirklis.

Savukārt par jaunumiem mūzikas pasaulē palīdz uzzināt aplikācija Shazam, ar kuras palīdzību var atpazīt telpā skanošo dziesmu. "Tiklīdz radio dzirdu kādu jaunu dziesmu, kas man patīk, izmantoju Shazam. Šī lietotne palīdz arī, ja nepieciešams atcerēties kādas aizmirstas dziesmas nosaukumu vai izpildītāju," atzīst Santa.

Viedtālrunis ir neatsverams palīgs, kad nepieciešams uzzināt ko jaunu vai aktuālu modes un stila pasaulē. Ērti apskatot dažādas mājaslapas, Santa smeļas iedvesmu saviem bloga ierakstiem un ikdienas stilam.

Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot savu viedtālruni, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) radījis Viedtālruņa zinību ciemu, kurā iespējams uzzināt un iemācīties daudz jauna par viedtālruņa sniegtajām iespējām. Plašāka informācija pieejama šeit
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!