Foto: Vida Press
Bijusī kalpotāja, kas savulaik strādāja pie Trešā reiha līdera Ādolfa Hitlera (attēlā), tikai tagad publiski izstāstījusi par fīrera gastronomiskajām prasībām – izrādās, ka Hitleram bijusi tieksme uz saldumiem, tāpēc viņš naktīs slepeni ēdis torti.

Kā pastāstījusi šobrīd 89 gadus vecā Elizabete Kalhammere, viens no Hitlera iecienītākajiem ēdieniem bijusi ābolu torte ar rozīnēm.

Hitlera kalnu rezidencē Bavārijas Alpos katru dienu tikusi cepta īpašā "fīrera torte", kas tika atstāta uz nakti, lai Hitlers varētu mieloties, kad vien viņam labpatīkas. Bez ābolu tortes fīreram dikti patikuši arī šokolādes cepumiņi un bulciņas ar krēmu.

Hitlera mājā, kur strādāja Kalhammere, vienmēr bijuši saldumi, turklāt neraugoties uz faktu, ka fīreram bija jāpieturas pie stingras diētas, ko īpaši bija izstrādājis viņa personīgas šefpavārs (uztura režīmu Hitleram nācās ievērot liesas problēmu dēļ).

Pati kalpone, kura pēc sludinājuma tika pieņemta darbā 1943. gadā, Hitleram ēdienu negatavoja - viņas pienākumos ietilpa istabu tīrīšana, drēbju mazgāšana un tējas vārīšana.

Tēju Hitleram paticis dzert no porcelāna krūzītes, ko Kalhammere reiz nejauši sasitusi. Par to sadusmotais Ādolfs sodījis viņu ar aizliegumu paņemt brīvdienas.

Austrijā dzimusī sieviete pastāstījusi, ka Hitlera un Evas Braunas mājā bieži vien viesojies liels skaits cilvēku, un tādās reizēs viņus apkalpojušas 22 kalpones. Pašai Elizabetei ar fīreru sarunāties bijis aizliegts, taču viņa atcerējusies daudzas detaļas, jo īpaši Hitlera tieksmi pēc saldumiem.

Kāpēc bijusī kalpone tikai tagad nolēmusi dalīties savās atmiņās, ārvalstu mediji neprecizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!