Foto: Vida Press
Trešā reiha vadoņa, nacistu līdera Ādolfa Hitlera (attēlā) nāvi joprojām apvij dažādi noslēpumi, un netrūkst tādu, kas uzskata – viņš savu nāvi inscenējis. ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) bijušais darbinieks Bobs Baers un ASV īpašo uzdevumu vienības bijušais aģents Tims Kenedijs uzgājuši dokumentus, kas, viņuprāt, šo versiju apliecina.

Hitlera oficiālā nāves versija ir pašnāvība, kuru viņš izdarīja 1945. gada 30. aprīlī bunkurā Berlīnē. Tiesa, daudzi šo versiju apšauba.

Izdevums "The Daily Star" vēsta, ka Baers un Kenedijs izpētījuši tūkstošiem dokumentu no drošības aģentūrām visā pasaulē, un tie uzgājuši pierādījumus, kas apliecina, ka Hitlers dienu pirms savas nāves pametis bunkuru. Abi bijušie aģenti izmeklēšanu veikuši kanāla "History Channel" raidījumu sērijas "Hunting Hitler" ietvaros.

Baiers un Kenedijs izgājuši cauri aptuveni 12 tūkstošiem neklasificētu dokumentu. Vienā no tiem, kas saņemts no Britu slepenā dienesta, teikts, ka dienu pirms savas oficiālās nāves Hitlers pametis bunkuru un aizlidojis prom no Berlīnes.

Tāpat abi pētnieki noskaidrojuši, ka bunkurā, kurā slēpies Hitlers, bijusi piektā slepenā izeja, kas paredzēta bēgšanai. Baers un Kenedijs devušies uz Dāniju un Argentīnu, lai noskaidrotu patiesību par nacistu līdera iespējamo bēgšanu un pašnāvības inscenēšanu.

"The Daily Star" vēsta, ka Baers un Kenedijs uzskata, ka Hitlers aizbēdzis uz Argentīnu. Vispirms viņš lidmašīnā nokļuvis līdz Kanāriju salām, no kurām tālāk uz Argentīnu ceļojis zemūdenē. Viņi pat atraduši vietu, kur fīrers, iespējams, dzīvojis pēc ierašanās šajā valstī.

"Mums ir divi uzticami, neatkarīgi avoti, kas, mūsuprāt, ir arī gana objektīvi, kuri apgalvo, ka Hitlers ir aizbēdzis," izdevums citējis Baera sacīto.

Tiesa, abi pētnieki nenoliedz, ka Hitlera nāves mīklas risināšana ir visai piņķerīga. "Vēsturiskajos ierakstos ir ļoti daudz plankumu. Mēs pastāvīgi saskaramies ar mītiem un māņiem.

Mēs vienkārši izvērtējam pierādījumus. Savā ziņā tās ir tādas pašas dārgumu medības kā citas, kas tiek rādītas TV – tas viss ir par ceļojumu," sacījis Baers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!