Foto: Vida Press
Neilgi pirms Valentīna dienas Lielbritānijā veikta aptauja, lai noskaidrotu pašu jaukāko mīlas vēstules tekstu, un par tādu atzīta leģendārā amerikāņu dziedātāja Džonija Keša 1994. gadā rakstītā vēstule sievai Džūnai Kārterei (abi kopā attēlā).

Vēstule Džūnai rakstīta viņas 65. dzimšanas dienā, un Kešs sievu tajā sauc par "savu iekāres objektu" un "galveno savas eksistences iemeslu".

"Mēs kļūstam vecāki un esam viens pie otra pieraduši. Mēs līdzīgi domājam. Mēs lasām viens otra domas. Bez prasīšanās zinām, ko grib otrs. Dažreiz mēs vienu otru nedaudz arī kaitinām.

Bet reizi pa reizei - tā kā šodien - es par to visu domāju un saprotu, cik laimīgs esmu, ka savu dzīvi varu pavadīt kopā ar lieliskāko sievieti, kādu vien esmu pazinis. Tu joprojām mani valdzini un iedvesmo. Tu mani padari labāku. Es tevi ļoti mīlu," rakstīja Kešs.

Topa otrajā vietā ir Vinstona Čērčila vārdi sievai Klementīnei 1935. gadā, trešajā vietā - Džona Kītsa vārdi kaimiņienei 1819. gadā, bet vēl desmitniekā ir Hemingvejs, Napoleons, Bēthovens, Džimijs Hendrikss un citi mīlnieki - protams, tikai vīrieši.

Apdrošināšanas kompānijas Beagle Street rīkotajā aptaujā tāpat noskaidrojies, ka pēdējā gada laikā 24 procenti vīriešu ir sūtījuši mīlas vēstules, savukārt 38 procenti sieviešu to nav darījušas nekad. 46% cilvēku uzskata, ka šī tradīcija ir anahronisms.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!