Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Pirms vairāk nekā 83 gadiem tika nogalināts leģendārais slepkavnieku un laupītāju pārītis Bonija Pārkere un Klaids Berovs. Abi joprojām tiek dēvēti par romantiskākajiem noziedzīgās pasaules varoņiem, un to, ka starp abiem valdījusi īsta kaisle, arī apliecina līdz šim neredzēts foto.

"Photographs Do Not Bend" galerijā Dalasā nesen izstādītās Bonijas un Klaida fotogrāfijas. Daļa no tām ir no galerijas vadītāja Bārta Fingera personīgās kolekcijas, vēsta aģentūra "Caters News".

Momentuzņēmumu vidū ir gan iepriekš jau redzēti kadri, gan viens pavisam unikāls un līdz šim nekur nepubliskots – romantisks foto, kurā iemūžināts Bonijas un Klaida skūpsts.

Tiek vēstīts, ka bilde uzņemta neilgi pirms pāra nāves, bet foto filmiņa daudzus gadu glabājusies neattīstīta. Par fotogrāfijas jauno īpašnieku kļuvis Tomass Jurkins.

Jau vēstīts, ka pārītis aizvadītā gadsimta 30. gadu sākumā bija vieni no zināmākajiem noziedzniekiem ASV. Bonija un Klaids siroja pa valsti, aplaupot benzīntankus, mazus veikaliņus un dažas bankas. Tiek lēsts, ka uz viņu sirdsapziņas ir vismaz 13 slepkavības.

Abu bandītu mīlas stāstu vēl jo vairāk izpušķot tolaik patika dzeltenajiem medijiem. Savukārt daļa sabiedrības abus pat uzskatīja par varoņiem.

1934. gada maijā Bonija un Klaids tika nogalināti. Mīlnieki tika ievilināti lamatās, un bruņoti policisti viņus piebeidza. Oficiālie sekcijas rezultāti liecina, ka Klaida ķermenī bijušas 17 šautas brūces, bet Bonijas – 26.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!