Foto: AFP/Scanpix
Itāļu ārsti nākuši klajā ar paziņojumu, ka viņiem izdevies atrast jaunu sievietes erogēno zonu – clitourethrovaginal complex jeb CUV, savukārt leģendārais G-punkts patiesībā nemaz neeksistē.

Kā liecina raksts, kas publicēts medicīnas žurnāla Nature Reviews Urology augsta numurā, lai panāktu paaugstinātu seksuālo uzbudinājumu, ir jāstimulē nevis viens punkts, bet gan orgānu komplekss - klitors, uretra un maksts.

Pētījuma vadītājs - Tor Vergata universitātes endokrinoloģijas un seksoloģijas profesors Emanuele Džannini - skaidro, ka priekšstats par vienu G punktu, kas radās pagājušā gadsimta vidū un nosaukts vācu ginekologa Ernsta Grafenberga vārdā, ir pārlieku vienkāršots.

Pēc viņa vārdiem, mediķi to zinātniski pierādījuši, izmantojot mūsdienīgas vizualizācijas metodes (piemēram, ultraskaņas pētījumus), kas ginekologiem ļāvušas novērot izmaiņas, kas sievietes reproduktīvajā sistēmā notiek seksuālās aktivitātes laikā.

"Klitors, uretra un maksts priekšējā sieniņa veido klitorouretrovaginālo kompleksu, kas pareizas un secīgas stimulācijas rezultātā dzimumakta laikā izraisa orgasmu," teikts mediķu ziņojumā.

Pēc profesora Džannini vārdiem, mediķu iegūtie dati pārtrauks runas par G-punktu. "Mēs zinām, ka ir daudz sarežģītāks komplekss, nekā vienkāršs fantasmagorisks punkts. Uzskatu, ka mūsu sniegtie dati pārtrauks minējumus, kas tas par G-punktu un kur tas atrodas," teicis profesors.

Zinātnieki un ārsti izteikuši cerību, ka klitorouretrovaginālā kompleksa anatomijas un fizioloģijas pārzināšana ļaus izvairīties no sieviešu dzimumorgānu traumēšanas medicīnisko un ķirurģisko procedūru laikā.

Jāpiezīmē, ka šis īsā laikā jau ir otrais oficiālais paziņojums par to, ka nekāda G-punkta nav (lai gan seksologi parteriem daļēji pa jokam iesaka to meklēt pašas procedūras dēļ).

"Mēs neuzskatām, ka G-punkts eksistē, bet, pat ja tāds tomēr ir, tad tā nav un nevar būt konkrēta fiziska struktūra," nesen paziņoja ASV Seksuālās veselības centra direktors Semjuels Vuds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!