Inženieri no Starptautiskās universitātes Floridā prezentējuši robota "TeleBot" prototipu, kas ir vadāms ar virtuālās realitātes ķiveri "Oculus Rift" un, visticamāk, kļūs par nākotnes "robotu – policistu".

Kā vēsta izstrādātāji, ar ķiveres palīdzību operators var iegūt attēlu no robotā iestrādātajām video kamerām, bet īpaši sensori ļauj vadīt "robokopa" kustības.

Projekta autori ir daži universitātes profesori un studenti, kuri cer, ka robots militāristiem un policijas virsniekiem ļaus palikt ierindā pēc gūtiem ievainojumiem.

Spriežot pēc publiskotā video sižeta, robots pagaidām neizskatās pietiekami spēcīgs, lai pilnībā aizstātu policistu vai karavīru, bet inženieri to skaidro, ka vēl nav pabeigts darbs vairāku būtisku sistēmu un mehānismu izstrādes.

Tomēr jau tagad nākotnes robokops veiksmīgi pilda operatora komandas un darbojas gandrīz bez kļūdām.

Robota policista prototipa augstums ir nedaudz mazāks par diviem metriem, svars - 34 kilogrami, lai gan plānots, ka nākotnē tas būs ievērojami masīvāks un draudīgāks.

Kā zināms, tāds personāžs kā Robokops amerikāņu popkultūrā ienāca 1987. gadā, kad režisors Pols Verhovens uzņēma filmu "RoboCop" ar Pīteru Velleru titullomā. Savukārt šīs filmas rimeika pirmizrāde ASV notika 12. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!