Foto: Publicitātes foto

Ķīnas provincē Sičuāņā entomologi atklājuši pašu lielāko lidojošo kukaini pasaulē, kura spārnu vēziens sasniedz 21,01 centimetru. Eksperti noskaidrojuši, ka tas pieder pie Megaloptera apakšklases.

Šis entomologu atradums pārspējis visus iepriekš zināmos lidojošo kukaiņu rekordus - līdz šim par pašu lielāko no tiem tika uzskatīta Dienvidamerikas spāre (Pseudostigmatidae), kuras spārnu vēziens ir 19,1 centimetrs.

Šobrīd jaunatklātais kukainis, kuram ir visai pamatīgi žokļi un spīles, nodots Ķīnas kukaiņu muzejam, kura eksperti turpinās tālākos pētījumus.

Neraugoties uz ārējo līdzību ar milzu spārēm, Megaloptera kārtas kukaiņi nepieder spāru kārtas, bet gan tā sauktajai lielspārnaino kukaiņu apakšklasei. Šīs kārtas kukaiņi mīt Indijā, Vjetnamā un Ķīnā, taču līdz šim nebija atrasti tieši Šičuāņā.

Megaloptera kukaiņi pazīstami kā ūdens piesārņotības pakāpes "dzīvie indikatori". Viņi dzīvo tikai pie ļoti tīrām ūdenstilpnēm, bet, ja ūdens piesārņojums kļūst pārāk liels, aizlido jaunas mājvietas meklējumos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!