Foto: Shutterstock
Mūžsenais jautājums par to, kas vīriešiem patīk labāk – blondīnes vai tumšmates – joprojām liek lauzt šķēpus, un šo mistēriju atrisināt steidz zinātnieki, kuri naski izpētījuši, kāda matu krāsa vairāk simpatizē stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Tapis zināms, ka vīrieši priekšroku dod blondīnēm, jo viņas, kā atklājies pētījumā, pēc daudzu kungu domām izskatoties jauneklīgākas un veselīgākas nekā brunetes. Tiesa, tajā pašā laikā arī blondīnes novērtētas kā vieglprātīgas.

Pētījums veikts Augsburgas Universitāte Minesotā, un tā dati publicēti akadēmiskajā žurnālā "Journal of Social Psychology". "The Daily Mail", atsaucoties uz izdevumu, vēsta, ka pētījumā piedalījušies 110 vīrieši, kuriem rādītas fotogrāfijas ar blondīnēm, brunetēm un melnmatēm.

Vīriešiem vismazāk simpatizējušas melnmates, savukārt blondīnes un brunetes izpelnījušās diezgan līdzīgu novērtējumu. Tajā pašā laikā pētījuma dalībnieki arī sprieduši, ka gaišmates izskatās jauneklīgākas un veselīgākas nekā brunetes.

Tiesa, vīrieši arī vīrieši pauduši viedokli, ka blondīnes rada iespaidu, ka viņas labprāt iesaistās vienas nakts sakaros un ir vieglprātīgākas. Lielākā daļa kungu sprieduši, ka ar blondīnēm labprāt ietu uz randiņiem, bet brunetēm – dibinātu ģimeni un radītu pēcnācējus.

Arī matu garumam pētījuma dalībnieki piešķīruši nozīmi. Vairākums atzinuši, ka garu matu īpašnieces viņiem nešķiet tik pievilcīgas kā sievietes ar vidēja garuma matiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!