Foto: Shutterstock
Daudzu pāru prātus nodarbina jautājums, cik bieži vajadzētu mīlēties, lai attiecībās saglabātu saskaņu. Britu publiciste un seksa eksperte Treisija Koksa, kura ir specializējusies randiņu un attiecību tēmu aprakstīšanā, izpētījusi, ka vēlamais mīlēšanās reižu skaits nav akmenī cirsts un tas jādara tik bieži, cik pašiem gribas.

Laika gaitā veikti neskaitāmi pētījumi, kuros iegūti pārsteidzoši rezultāti. Savulaik zinātnieki apgalvojuši, ka pāriem būtu vēlams mīlēties vismaz trīs vai četras reizes nedēļā.

Savukārt nesen par optimālo mīlēšanās reižu skaitu tika atzīts cipars viens – zinātnieki bija izpētījuši, ka vislaimīgākie pāri ar seksu nodarbojas aptuveni vienu reizi nedēļā, jo kvalitātei esot lielāka nozīme nekā kvantitātei.

Savukārt Treisija Koksa izdevumam The Daily Mail pastāstījusi, ka patiesībā nav tādas vienas receptes un likuma, cik bieži būtu jāmīlējas, lai abi partneri attiecībās justos laimīgi.

Kā skaidrojusi eksperte, 21 gada vecumā un attiecībās, kuras tikko sākušās, mīlēties tikai vienu reizi dienā dažiem šķiet pagalam maz, bet ar laiku seksuālā apetīte mazinās. Tiesa, tas nenozīmē, ka iekāre ir zudusi.

Koksa, aprunājoties ar dažādiem pāriem, secinājusi, ka katram ir sava laimes formula – vieni mīlējas reizi mēnesī un ar to jūtas pilnībā apmierināti. Savukārt citiem sekss ir vairākas reizes nedēļā, taču šie cilvēki nejūtas ar dzīvi apmierināti .

Seksa eksperte apgalvojusi, ka to, cik laimīgi vai nelaimīgi attiecībās jūtas abi partneri, nosaka vairāki faktori, nevis tikai mīlēšanās reižu biežums.

Koksa sabiedrībai ieteikusi akli nesekot pētījumiem un zinātnieku veiktajiem atklājumiem par seksu, jo katrs pāris ir individualitāte – ne visi atbilst vidējiem rādītājiem, kuri gūti, apkopojot tūkstošiem cilvēku pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!