Foto: Shutterstock

Pasaulē pēdējos gados populārs kļuvis termins casual sex jeb "sekss bez saistībām un emocionālas saiknes". Amerikāņu antropoloģe un seksa eksperte Helēna Fišere centusies lauzt mītu, ka iespējams stāties dzimumattiecībās, neko nejūtot pret savu partneri.

Fišere, kura ir viena no vadošajām seksa ekspertēm pasaulē, izdevumam Business Insider atklājusi, ka visi tie cilvēki, kuri sev cenšas ieskaidrot, ka iespējams stāties intīmos sakaros, neizjūtot nekādas citas emocijas, kā vien baudu, paši sev melojot.

"Tāda lieta kā sekss bez saistībām un emocijām neeksistē. Smadzenēs kaut kas notiek. Protams, ja vien tā [seksa] laikā neesi bijis tik ļoti piedzēries, ka vēlāk to vispār neatceries," sacījusi Fišere.

Eksperte savu apgalvojumu arī zinātniski izskaidrojusi. Kā atklājusi Fišere, seksa laikā tiek iedarbinātas trīs dažādas smadzeņu daļas, un katra ir saistīta ar savu īpašo hormonu.

Ķīmiskie procesi, kuri mīlēšanās un dzimumorgānu stimulēšanas laikā notiek ne tikai ķermenī, bet arī smadzenēs, kā arī hormoni, kuri izdalās, ir tieši saistīti ar emociju veidošanos.

No tā izriet, ka termins casual sex jeb "sekss bez jūtām un garīgas saiknes" vienkārši neesot iespējams – dažiem tikai šīs emocijas mīlēšanās laikā nav tik izteiktas.

Tāpat eksperte stāstījusi, ka pēdējo gadu statistika apliecinot, ka arvien vairāk sieviešu un vīriešu, kuri stājušies vienas nakts sakarā ar nepazīstamu partneri, vēlāk ar šo pašu cilvēku izveidojuši romantiskas un stabilas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!