Foto: Vida Press
Nevar noliegt, ka divu cilvēku vienošanās laulības saitēm ir skaists notikums, tomēr ne vienmēr pāri, kuri mijuši gredzenus, piedzīvo "ilgi un laimīgi līdz mūža galam" scenāriju, tāpēc gudri pētnieki izskaitļojuši visdrošāko vecumu, kad ļaudīm ir īstais laiks precēties.

Izdevums "The New York Post", atsaucoties uz Jūtas Universitātes ASV ekspertu veiktu pētījumu, vēsta, ka visdrošākais vecums, kad precēties, ir 28 līdz 32 gadi.

Tiek ziņots, ka ļaudīm, kuri šajā vecumā mijuši gredzenus, ir lielāka iespējamība, ka viņu laulība izturēs laika pārbaudi un laulātie kopā nodzīvos līdz sirmam vecumam.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka pētījums publiskots pirms diviem gadiem, bet mediju ievērību tas dīvainā kārtā izpelnījies tikai tagad.

Pētījums, kas veikts sociologa Nika Volfingera vadībā, tapis, izanalizējot datus par noslēgtajām un šķirtajām laulībām ASV laika periodā no 2006. līdz 2010. gadam un periodā no 2011. līdz 2013. gadam.

Kā uzsvēris pētījuma vadītājs, dati pilnībā apgāžot teoriju, ka pāri, kuri ilgi vilcinājušies ar kāzām un apprecējušies pēc 32 gadu vecuma sasniegšanas, dzīvo saskanīgā laulībā līdz mūža galam.

Dati liecina, ka vismazākais risks, ka laulība piedzīvos krahu, ir tiem pāriem, kuri bijuši vecumā no 28 līdz 32 gadiem, kad stājušies altāra priekšā. Savukārt jaunāku un vecāku pāru vidū novērojams lielāks šķirto laulību skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!