Foto: Publicitātes foto
Internetā strauju popularitāti iemantojis kāds video sižets, kurā apkopoti desmit lielākie dažādu tipu dzīvnieki, kādi vien dzīvojuši mūsu planētas pastāvēšanas vēsturē.

Kā redzams video, visu laiku lielākais lidojošais insekts Meganeuropsis permiana dzīvojis pirms 300 miljoniem gadu, un tā spārnu vēziens bijis 70 centimetri, bet svars - 150 grami.

Tālāk seko pustonnu smags posmkājis, 15 metrus gara čūska, lielākais plēsoņa spinozaurs, lielākā bezasaku zivs un lielākā asaku zivs, lielākais lidojošais dzīvnieks, lielākais zīdītājs uz sauszemes un lielākais zīdītājs vispār - zilais valis.

Topu noslēdz visu laiku lielākais dzīvnieks, kāds staigājis pa zemes virsmu, - tas ir zālēdājs dinozaurs Amphicoelias fragillimus, kurš te dzīvoja pirms 150 miljoniem gadu un svēra 122 tonnas.

Kā izteikušies komentētāji pie šī video fragmenta, apkopojuma lielākā vērtība ir tā, ka šeit uzskatāmi parādīts salīdzinājums ar cilvēka augumu, savukārt lielāko prieku sagādā fakts, ka gandrīz visi šie dzīvnieki ir izmiruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!