Kāda sieviete no Taivānas, kura bija vērsusies slimnīcā ar asām auss sāpēm, bija šokēta, kad ārsti viņas auss kanālā atklāja parazītu, kas tur rāpoja, locījās un acīmredzot bija labi iedzīvojies.

Kā vēsta vietējie mediji, pie ārsta 48 gadus vecā sieviete devās, kad 24 stundas bija nomocījusies ar auss sāpēm. Ārsti, noņēmusi dzirdes aparātu, ko sieviete nēsāja kreisajā ausī, uzreiz ievēroja asiņošanu.

Veidot pētījumus, mediķi sievietes auss kanālā atrada augļu mušiņas kāpuru, kurš, pēc speciālistu domām, tur bija pavadījis vismaz vienu diennakti.

Slimnīcas galvenais ārsts Čens Pins Ši medijiem skaidrojis, ka kāpuram bija radīti veiksmīgi dzīves apstākļi, jo dzirdes aparāta dēļ auss temperatūra ir nedaudz lielāka par normu, bet sieviete pati tā dēļ kļuvusi mazjūtīgāka.

Kā liecina atskaite, kas publicēta žurnālā "The New England Journal of Medicine", kāpurs bija traumējis pacientes ādu pie auss kanāla pamatnes blakus bungādiņai.

Izņemt kāpuru no auss mediķiem nekādas pūles nesagādāja, bet, tā kā šādi precedenti netiek reģistrēti pārāk bieži, ārsti nelūgto viesi pirms izņemšanas nofilmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!