Foto: stock.xchng
Lai gan slinkiem vīriešiem tā ir vispiemērotākā seksa poza, zinātnieki noskaidrojuši, ka poza "sieviete augšā" jeb "jātniece" ir arī visbīstamākā – to praktizējot, visbiežāk notiek dzimumlocekļa lūzumi.

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, kas publicēti žurnālā Advances in Urology, tieši šādā pozā visbiežāk salūst penis - statistiski tas notiek gandrīz pusē visu reģistrēto peņa lūzumu gadījumā.

Šī nelaimju topa otrajā vietā ir poza "sunīšu stilā" - tādā pozā vīrieši peni salauzt pamanās 29 procentos reģistrēto gadījumu, bet "misionāra pozā" jeb "vīrietis augšā" tas notiek 21 procentā gadījumā.

Speciālisti raksta, ka pozā "sieviete augšā" vīrietim ir ierobežot iespējas apturēt sāpīgas kustības, jo tajā brīdī uz ereģēto dzimumlocekļi guļas viss sievietes svars.

Pētījums veikts 13 gadu ilgā laika posmā trijās dažādās Brazīlijas slimnīcās, un šajā laikā tur reģistrēti 42 dzimumlocekļa salūšanas precedenti: 28 gadījumos tas noticis heteroseksuāla dzimumakta laikā, četros gadījumos - homoseksuāla akta laikā, bet sešos gadījumos konstatēta "manipulācija ar peni".

Par atlikušajiem četriem peņa salūšanas gadījumiem precīzākas informācijas nav, jo cietušie vīrieši kategoriski atteikušies stāstīt ārstiem, kā tas ir noticis.

Raksta autori gan uzsver, ka peņa salūšana ir ļoti rets medicīnisks fenomens - "relatīvi mazpazīstams klīniskais stāvoklis, kas bieži vien pacientā izraisa bailes un mulsumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!