Foto: Vida Press
Lai gan daudzi apgalvo, ka vīriešu dzimulocekļa izmēram nav nekādas nozīmes un visu izšķir mīlnieka prasmes, vīrišķā lepnuma garums tomēr ir viena no lietām, kas nomoka daudzus. Beidzot britu zinātnieki ieviesuši skaidrību, kāds tad ir vidējais peņa garums pasaulē, kas, iespējams, ne vienam vien kungam ļaus naktīs mierīgāk gulēt.

Žurnālā British Journal of Urology International publicēti vērienīga pētījuma rezultāti - zinātnieku grupiņa pēc datu apkopošanas par 15 521 vīrieti no dažādiem pasaules reģioniem secinājuši, ka vidēji locekļa garums ir 9,16 centimetri, bet apkārtmērs - 9,31 centimetri. Erekcijas stāvoklī tā garums sasniedz 13,12 centimetrus, bet apkārtmērs - 11,66 centimetrus.

Zinātnieki pārliecinājušies, ka izteikti mazi vai - gluži pretēji - milzīgi dzimumlocekļi sastopami visnotaļ reti. Datu rezultātu analīze liecina, ka, piemēram, vairāk kā 16 centimetrus garš penis (erekcijas stāvoklī) ir pieciem no simts vīriešiem. Tāpat reti sastopami peņi, kas īsāki par desmit centimetriem - tādi esot tikai 2,28% no visiem planētas vīriešiem.

Šajā pētījumā arī apstrīdētas metodes, ko potenciālā mīļākā vīrišķā lepnuma izmēra noteikšanai mēdz izmantot sievietes - zinātnieki nav spējuši atrast saistību starp locekļa izmēru un, piemēram, auguma garumu, ķermeņa masas indeksu vai apavu izmēru.

Tāpat britu zinātnieki nav atklājuši korelāciju starp peņa izmēru un vīrieša nacionālo piederību vai rasi, tomēr viņi paši atzinuši, ka pārsteidzīgus secinājumus no tā nevajadzētu izdarīt, jo pētījumā lielākoties izmantoto dati par vīriešiem no Eiropas un Vidējo Austrumu reģiona.

Tā kā bieži vien šādi pētījumi tiek veikti, uzticoties vīriešu teiktajam, zinātniekiem bijušas bažas, ka līdz šim dažādi dati varēja arī neatbilst reālajai situācijai. Šī iemesla dēļ šoreiz izmantoti praktizējošu ārstu apkopoti dati, kas iegūti unificētā mērīšanas procedūrā. Pētījumā iesaistīto vīriešu vecums svārstījis no 17 līdz 91 gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!