Foto: PantherMedia/Scanpix
Beidzot izskaitļots, kurš dzimums biežāk runā nepatiesību. Atklāts, ka sievietes par dažādiem sīkumiem mēdz melot vairāk nekā vīrieši.

Kā vēsta izdevums "The Mirror", pētījuma ietvaros aptaujāti 2100 pieaugušie, un aptaujas rezultāti apliecina, ka sievietes biežāk nekā vīrieši mēdz muldēties par lietām, kas skar darbu, veselību un romantiskas attiecības.

Tā, piemēram, 39 procenti aptaujāto sieviešu vismaz reizi mūžā samelojušas, ka ir slimas, lai nebūtu jādodas uz darbu. Savukārt no stiprā dzimuma pārstāvjiem šo atrunu izmantojuši 37 procenti aptaujas dalībnieku.

Savukārt 33 procenti aptaujāto sieviešu, kuras kādreiz ieturējušas diētu, melojušas citiem par tievēšanas rezultātiem un gaitu. Līdzīgi rīkojušies tikai 23 procenti vīriešu.

Interesanti, ka 37 procenti sieviešu izdomājušas kādu atrunu, lai nebūtu jādodas uz randiņu ar kādu, kurš ne visai patīk. Tāpat darījuši par desmit procentiem mazāk aptaujāto kungu.

Tiesa, ne velti mēdz teikt, ka velns nav tik melns, kā viņu mālē, un līdzīgi ir arī ar sieviešu melošanas paradumiem. Tā, piemēram, daiļā dzimuma būtnes nereti mēdz mānīties, lai kādu neaizvainotu.

Spilgts piemērs – vairāk nekā puse aptaujāto sieviešu vismaz reizi mūžā izlikušās, ka viņām patīk saņemtā dāvana, lai gan patiesībā tā nav bijusi pa prātam. Savukārt vīrieši bijuši atklātāki – tikai 43 procenti aptaujāto izlikušies, ka viņiem dāvana ir tīkama.

Aptauju nesen veicis zāļu tēju un dažādu padzērienu ražotājs "Honest".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!