Foto: PantherMedia/Scanpix
Katram paziņu lokā ir vismaz viens draugs, kurš ir īstens fitnesa fanāts un sociālajos tīklos nemitīgi atskaitās par saviem sportiskajiem sasniegumiem. Zinātnieki apgalvo, ka šie cilvēki bieži vien ir narcisi.

Izdevums "Business Insider", atsaucoties uz vietnē "Science Daily" publicētu pētījumu, vēsta, ka zinātnieku grupiņa no Brunela universitātes Londonā aptaujājusi 555 "Facebook" lietotājus.

Pētījuma dalībnieki aizpildījuši tiešsaistes aptaujas par viņu personības iezīmēm.

Atklājies, ka tas, ko cilvēki izvēlas publicēt savos sociālajos tīklos, ir stipri saistīts ar viņu spilgtākajām personības iezīmēm.

Tā, piemēram, narcisi jeb cilvēki, kuriem patīk pašiem par sevi tīksmināties, biežāk nekā citi personību tipi "Facebook" profilos dižojas ar sportiskajiem sasniegumiem.

Narcisi labprāt publiski dalās ar to, kā viņiem veicies treniņos un sporta zālē, kā auguši muskuļi un kā pēc fiziskajām aktivitātēm mainījušās ķermeņa aprises.

Tāpat narcisiem patīk regulāri atskaitīties, kā viņiem sokas ar diētu ievērošanu un cik liekie kilogrami jau nomesti. Pētnieki secinājuši, ka tādējādi šie cilvēki neapzināti vēlas citiem parādīt, cik lielas pūles ieguldījuši savā vizuālajā izskatā.

Tamlīdzīgi sociālo tīklu ieraksti parasti izpelnās daudz "patīk" atzīmju un komentāru. Cilvēki, kuri ir sevī iemīlējušies, savā ziņā emocionāli barojas no apkārtējo ļaužu sajūsmas, atzinības un komplimentiem.

Savukārt cilvēki, kuriem ir zems pašnovērtējums, biežāk sociālajos tīklos publiski atspoguļo savas romantiskās attiecības un lietas, kas darītas kopā ar otro pusīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!