Ticīgi cilvēki slimo retāk nekā neticīgi - viņi ir veselāki un daudz retāk izmanto slimības lapu. Tāpat ticīgi cilvēki ir daudz mazāk pakļauti stresam un trauksmes sajūtai darbā, apgalvo jauna pētījuma autori.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Stokportas Veselības laboratorijas pētnieki uzskata, ka jaunais atklājums varētu būt saistīts ar to, ka garīgums izpaužas kā savdabīga "buferzona". Eksperti atklājuši - jo ticīgāks cilvēks, jo mazāk viņu vajā trauksme un depresija.

Ārste Roksana Žerve centusies noskaidrot, cik laimīgi ticīgi un neticīgi cilvēki ir mājas un darba dzīvē. Viņa atklājusi, ka dziļi ticīgi darbinieki jūt, ka viņu dzīvei ir vairāk jēgas - tie, kuri apmeklē dievkalpojumus, jūtas daudz pārliecinātāki par sevi tādēļ, ka tic savai saiknei ar kādu augstāku spēku.

"Kļūstot ātrākai darba dzīvei, kļūst ātrāka arī pati dzīve, cilvēkus arvien biežāk nodarbina jautājums par dzīves jēgu, un jaunā paaudze lielākoties vēlas ko vairāk par algas pielikumu mēneša beigās. Mani pētījumi rāda, ka ticība darba vietā var būt kā papildus resurss, kas cilvēkus padara stabilākus un palīdz viņiem tikt galā ar daudzām darba dzīves problēmām," izdevumam "The Telegraph" stāstījusi Žerve, kura uzskata, ka darba devējiem būtu jāatbalsta savu darbinieku pārliecība.

Ārste šo virzienu nolēmusi pētīt pēc tam, kad kļuvis zināms, ka ticīgu cilvēku smadzenēs novēroti "biezi" smadzeņu audi. Kolumbijas universitātes pētījumā tāpat tika pieļauts, ka šādi galvas smadzeņu garozas sabiezējumi varētu palīdzēt ārstēt depresiju. 

Pētījuma autori uzskata, ka viņu atklājums ļauj apgalvot, ka ticība Dievam maina cilvēka smadzeņu struktūru, mazinot depresijas risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!