Foto: Vida Press
Kārtējo reizi lietderīgu un iepriecinošu vēsti sarūpējuši britu zinātnieki – Bristoles Universitātē veiktā pētījumā pierādīts, ka vienas vīna glāzes izdzeršana spēju cilvēku padarīt pievilcīgāku.

Pie šāda secinājuma zinātnieku grupiņa nonākusi pēc eksperimenta, kura laikā novēroti 40 studenti. Eksperimenta dalībniekiem bija dažādos daudzumos jālieto alkohols, un viņus novēroja cilvēki, kuri nebija dzēruši ne pilītes - viņu uzdevums bija novērtēt, kā mainās dzerošo cilvēku pievilcība.

Balstoties uz viņu spriedumu un eksperimenta laikā uzņemtajiem foto, zinātnieki secinājuši, ka citiem tīkamākās ir tieši vienu alkohola glāzi izdzērušās personas.

Alkohols, kā zināms, paplašina acu zīlītes, liek vaigiem kļūt sārtākiem, bet sejas muskuļiem atslābt. Uzmanīga alkoholisko dzērienu dozēšana ļauj panākt, lai šīs lietas strādā jūsu labā un ļauj izskatīties labāk, bet zinātnieki stingri brīdina - tam nepieciešama tikai viena glāze dzēriena.

Ja deva tiks pārsniegta, ieplestās acis, sarkanā seja un nespēja kontrolēt mīmiku radīs gluži pretēju efektu.

Vēl iepriecinošāka ir ziņa, ka vīna glāze uzlabo cilvēka izskatu neatkarīgi no tā, cik daudz ir izdzēruši pārējie kompānijas biedri - tas darbojas arī situācijās, ja pavadāt laiku kopā ar cilvēkiem, kuri ir pilnīgi skaidrā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!