Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins šobrīd uzturas vizītē Jakutijā, un tās ietvaros viņš apmeklējis Lazareva vārdā nosauktā Mamutu muzeja laboratoriju, kur paudis interesi par šo aizvēsturisko dzīvnieku klonēšanu.

Kā ziņo aģentūra Интерфакс, prezidentam tika sarīkota īpaša izstāde ar pašiem vērtīgākajiem eksponātiem, kas atrodas muzeja un laboratorijas krātuvēs.

Muzeja direktors Semjons Grigorjevs prezidentam parādījis pilnu mamuta skeletu un pastāstījis, ka pēdējos gados nokomplektēti vairāk nekā četri tūkstoši eksponātu. Īpaši vērtīgs eksponāts, pēc viņa vārdiem, ir 12,5 tūkstošus gadu sena suņa mūmija.

"Vai tagad ir mamutu laiks?" - jautāja Vladimirs Putins, uz ko muzejs direktors atbildēja apstiprinoši, uzsverot, ka šis eksponāts ir vienīgais pasaulē.

Kā vēsta mediji, Putinu visvairāk ieinteresējis kāds cits atradums - tā sauktais Maloļahovas mamuts. Šī dzīvnieka atliekas 2013. gadā tika atrastas uz kādas salas Ziemeļu Ledus okeānā starp Leptevu un Austrumsibīrijas jūru.

Šīs atliekas pieder aptuveni pirms 43,5 tūkstošiem gadu dzīvojušai mamutu mātītei. Nāves brīdī viņa bijusi 60 līdz 80 gadus veca, par ko liecina zobu nodilums. Dzīvnieks bojā gājis, visticamāk, nevis no bada, bet nelaimes gadījuma rezultātā, jo tā kuņģis bija ēdiena pilns.

Maloļahovas mamuta vērtība izpaužas apstāklī, ka viņa mirstīgajās atliekās saglabājušies mīkstie audi un pat asinis.

"Mīkstie audi saglabājušies. Tātad viņu var arī klonēt?" - jautāja prezidents, uz ko saņēma atbildi, ka tieši šobrīd kopā ar Dienvidkorejas speciālistiem notiek darbs pie mamutu klonēšanas iespējas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!