Foto: stock.xchng
Līdz šim tika uzskatīts, ka smēķēšana ir viens no galvenajiem vēzi izraisošajiem faktoriem, taču zinātnieki izpētījuši, ka arī orālais sekss var veicināt šīs slimības attīstību.

Zinātniskajā izdevumā JAMA Oncology šonedēļ publicēts pētījums (to iespējams izlasīt šeit), kurā teikts, ka pēdējā laikā saslimstībai ar mutes un kakla vēzi ir tendence palielināties. Noskaidrots, ka viens no iemesliem ir orālais sekss.

Pēdējos gados vairākkārt izteikti minējumi, ka orālais sekss var veicināt vēža attīstību, taču tikai tagad zinātniekiem izdevies pierādīt, ka mīlas prieki un baisā slimība ir savstarpēji saistīti.

Pētnieki noskaidrojuši, ka orālā seksa laikā cilvēka mutē nonāk papilomas vīruss, un tagad gūts zinātnisks apstiprinājums, ka vīrusa inficētajās ķermeņa šūnās notiek izmaiņas, kas var veicināt vēža attīstību.

Jāatzīmē, ka jau agrāk medicīnas izdevumā The New England Yournal of Medicine tika publicēts pētījums, kurā teikts, ka cilvēkiem, kas inficējušies ar papilomas vīrusu, ir 32 reizes lielāka iespējamība saslimt ar mutes vai kakla vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!