Foto: PantherMedia/Scanpix
Britu zinātnieki, balstoties uz aptaujas rezultātiem, noteikuši tos sarunu tematus, kuri visvairāk nogurdina un tracina vīriešus.

Kā vēsta ārvalstu mediji, speciālisti norāda – par dažām tēmām vīrieši nevēlas sarunāties un šādas sarunas var pat ignorēt vai arī izliekties, ka uzmanīgi klausās, bet patiesībā neklausās nemaz.

Aptaujā piedalījušies divi tūkstoši abu dzimumu pārstāvju. No viņu atbildēm zinātnieki izdalījuši vairākus tematus, kurus īpaši necieš vīrieši.

Izrādās, ka savā sarunu partnerī vīrieši pārstāj klausīties, ja tiek runāts par nepazīstamiem cilvēkiem.

Tāpat vīriešiem "nedraudzīgo" tematu vidū ir kolēģu aprunāšana un izklaides biznesa nianses, ar kurām vēlas dalīties sieviete. Lielāko daļu vīriešu kaitina arī sarunas par norisēm globālajā tīmeklī.

Tāpat kaitinošo tematu sarakstā iekļuvuši arī šādi temati: mode, iepirkšanās un diētas. Vīriešiem netīk klausīties arī sarunās par horoskopiem un pareģojumiem, mīlestību un par to, ka ēsts pusdienās.

Tāpat zinātnieki norāda – vīrieši klausās selektīvi – pat apspriežot seksu vai futbolu, koncentrēties tematam vīrieši spēj tikai divreiz. 

Pētnieki izskaitļojuši arī vīriešiem ideālo sarunas ilgumu – ja ir plānota nopietna saruna, vēlams iekļauties sešās minūtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!