Foto: Publicitātes foto
Mūzikas festivāls "Sweet Spot" no 27. līdz 28. jūlijam pirmo reizi norisināsies Tallinas radošajā kvartālā. Divās dienās uz piecām festivāla skatuvēm tiks piedāvāta unikāla programma, apvienojot tādus pasaules līmeņa mūziķus kā "London Grammar", Tom Odell, "Little Dragon", Jose Gonzales, Roisin Murphy, kā arī virkni labākos elektroniskās mūzikas pārstāvjus – Honey Dijon, Jeff Mills un citus.

Jūlija pēdējā nedēļas nogalē Tallinas radošais kvartāls (Kultuuri - katla park) pārtaps par Baltijas mūzikas epicentru, piedāvājot īpaši daudzveidīgu muzikālo programmu un labāko pilsētas festivāla pieredzi.

"London Grammar" ir melanholisks elektro-pop trio no Lielbritānijas, kas atpazīstamību ieguva 2013.gadā ar albumu "If You Wait". Tās pazīstamākos hitus "Strong","Hey Now" un "Waisting My Young Years" ir iemīļojuši miljoniem cilvēku visā pasaulē, bet šovasar grupa pirmo reizi uzstāsies Igaunijā. Britu dziedātājs un komponists Tom Odell Eiropas topu virsotnes iekaroja ar singlu "Another Love". Ieguvis neskaitāmas balvas un uzstājies Glāstonburijas un Sziget festivālos, jūlijā Tom Odell atgriežas Baltijā, lai sniegtu vēl vienu neaizmirstamu koncertu.

Zviedru dziedātājs un komponists Jose Gonzalez klausītājus apbur ar savu maigo vokālo un burvīgajām akustiskajām melodijām un lieliski papildinās arī "Sweet Spot" festivāla relaksēto atmosfēru. Turpretī avangardiskā Roisin Murphy, kas kļuva pazīstama jau tālajos 90-tajos kā daļa no grupas Moloko, pēc vairāku gadu pauzes atgriezusies vēl spožāka kā jebkad un mākslinieces jaunākie albumi "Hairless Toys" (2015) un "Take Her Up to Monto" (2016) guvuši ārkārtīgi daudz pozitīvu atsauksmju gan no faniem, gan mūzikas kritiķiem.

Zviedru elektroniskās mūzikas grupa "Little Dragon" 20 gadu laikā ir izdevusi piecus studijas albumus. Arī to jaunākajā albumā "Season High", kas tika izdots 2017. gada pavasarī, ir jūtama deviņdesmito gadu ietekme. Grupa savas darbības laikā tikusi nominēta Grammy balvai, kā arī pabijusi "Rolling Stone" labāko albumu TOP50.

Īpaša programma ir sagatavota "Sweet Spot" festivāla elektroniskās un deju mūzikas cienītājiem, jo ar DJ setu uzstāsies leģendārā producente, DJ un modes ikona Honey Dijon. Elektroniskās mūzikas pionieris Jeff Mills mūzikā pauž savu kaislību pret zinātnisko fantastiku. Mūziķis iedvesmojas no idejām par nākotni un dažādām futūristiskām tēmām, ko noteikti pamanīs festivāla klausītāji. Eiropas melomāniem noteikti pazīstams būs "BBC 6 Music radio" DJ Gilles Peterson. Viņš regulāri spēlē dažādos Eiropas klubos un ir aizrautīgs ierakstu kolekcionārs, kurators, mūzikas producents un ierakstu kompānijas vadītājs. Gilles Peterson "Sweet Spot" festivāla viesiem sagādās īpašu muzikālu baudu.

Ņemot vērā, ka festivāls norisinās Tallinā, īpaši nozīmīga loma ir veltīta igauņu pašmāju mūzikas zvaigznēm. Tommy Cash šobrīd ir viens no pieprasītākajiem un skandalozākajiem igauņu reperiem. Viņš ir pazīstams ar saviem vizuāli izteiksmīgajiem mūzikas video, kuros nojauc robežas starp seksualitāti, dzimumu un identitāti. Latvijā grupa "Ewert and the Two Dragons" ir labi pazīstama ar saviem hitiem "Good Man Down", "(In the End) There's Only Love" and "Pictures". "Sweet Spot" festivālā grupa sniegs savu vienīgo koncertu šovasar un izpildīs ne tikai visiem jau labi zināmās dziesmas no iepriekšējiem albumiem, bet arī vēl nedzirdētu materiālu no to topošā albuma. NOËP ir īsts mūzikas fenomens no Igaunijas, kurš ar saviem līpīgajiem indie mūzikas ritmiem ir iekarojis neskaitāmas sirdis ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā un citās valstīs.

Papildus aizraujošajai muzikālajai programmai "Sweet Spot" festivāls piedāvās arī daudzpusīgu kultūras pieredzi - apmeklētājiem būs iespēja apskatīt talantīgā Jana Solom fotoizstādi, piedalīties dažādās darbnīcās un klausīties iedvesmojošas diskusijas.

Pilns "Sweet Spot" festivāla mākslinieku saraksts pieejams: www.sweetspot.ee.

Festivāla divu dienu biļešu cena no 79 eiro, bet vienas dienas – no 54 eiro. Biļetes pieejamas festivāla mājaslapā un "Biļešu serviss" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!