Foto: Publicitātes attēls

Dīdžejošana mūsdienās ir tik ienesīgs bizness, ka tādas slavenības šajā sfērā kā Kelvins Heriss (Calvin Harris), Deivids Getta (David Guetta) vai Tiesto var gadā nopelnīt vairāk nekā Jay Z vai Bejonse (Beyoncé). Tomēr vienmēr aktuāls paliek jautājums, ko šie jaunās paaudzes dīdžeji dara ar savu naudu?

Kelvins Heriss (Calvin Harris)
Vislabāk apmaksāto DJ pasaulē reiz sauca Ādams Vailzs (Adam Wiles), viņš kārtoja plauktus veikalā "Dumfries". Tagad viņš ir slavenākais planētas dīdžejs.

Vecums: 33
Tautība: skots
Gada ienākumi: 66 miljoni dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 350-500 tūkstoši dolāru
Īpašumi: 15 miljonus dolāru vērts 2,66 akrus liels īpašums Losandželosā ar 10 guļamistabām, 11 vannas istabām, 2 baseiniem un viesu māju. Ir atsevišķs lifts apkalpojošajam personālam un garāža trim mašīnām.
Auto: Pieder 230 tūkstošus dolāru vērts "McLaren 12C".
Lidmašīnas: Noīrēja privātu lidmašīnu no Losandželosas un Lasvegasu savam otrajam randiņam ar Teilori Sviftu (Taylor Swift). Nez, vai tagad to nenožēlo.
Labdarība: Saņemot lūgumu Tviterī, Heriss ziedoja 3890 mārciņu, lai nopirktu busiņu brīvprātīgo organizācijai "Making Winter Warmer Newcastle", kas rūpējas par bezpajumtniekiem Ziemeļaustrumanglijā.

Dīvas izgājieni: Fakts, ka Heriss nelieto alkoholu, narkotikas un nesmēķē. Droši vien tādēļ, lai vienmēr būtu gatavs tām "Armani" apakšveļas reklāmām.

Deivids Geta(David Guetta)
Franču dīdžejs Deivids Geta savam amatam pievērsās 16 gadu vecumā un pamazām uzkalpojās līdz sesijām slavenajā Ivicā (Ibiza). 22 gadus bija precējies ar sievu Ketiju, ar kuru ir 2 bērni, bet abi izšķīrās 2014. gadā.

Vecums: 49
Tautība: francūzis
Gada ienākumi: 37 miljoni dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 350 tūkstoši dolāru
Īpašumi: Getam pieder luksusa īpašumi Losandželosā (īpašums ar privātu ezeru, baseinu, 4 ēdamistabām, sporta zāli un māju personālam), Maiami (luksusa dzīvoklis Paraiso Bay), Londonā (bijusī ģimenes māja) un Ivicā (pamata dzīvesvieta ar iekārtotu studiju un baseinu).
Auto: Pats atzīst, ka neesot tas puisis, kam garāža pielādēta ar dārgiem autiņiem, bet tam ir savs iemesls. Getam ir atņemtas braukšanas tiesības viņa dzimtajā Francijā, jo viņš neskaitāmas reizes tur pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.
Lidmašīnas: Geta ceļo ar divmotoru "Cessna CJ3", kas izmaksā 20 tūkstošus dolāru par lidojumu un 100 tūkstošus dolāru, ja nolīgta uz nedēļu.
Labdarība: Ziedojis smagās mašīnas ANO, remiksējis "Band Aid 30", lai vāktu naudu Ebola vīrusa upuriem, un ziedojis arī prethuligānisma labdarības organizācijai "STOMP Out Bullying".
Dīvas izgājieni: Vienā no savām dīdžejošanas sesijām Ivicā izveda uz skatuves dzīvu zirgu.

Diplo
Floridans Tomas Veslijs Pencs (Floridan Thomas Wesley Pentz) dīdžeja darbam pievērsās Filadelfijas universitātē. Savā laikā saticies gan ar MIA, gan Keitiju Periju (Katy Perry) (lai gan šo faktu pats īsti neatceroties) un ir divu dēlu tēvs.

Vecums: 38
Tautība: amerikānis
Gada ienākumi: 15 miljonu dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 100-250 tūkstoši dolāru
Īpašumi: Kā pats atzīst, dzīvo tikai viesnīcās. Nekādi nekustami īpašumi nepieder. Auto: Pašam nav jābrauc, jo noslēdzis reklāmas līgumu ar Uber.
Lidmašīnas: "Es joprojām izmantoju lēto aviolīniju pakalpojumus", Diplo teicis žurnālistiem. "Es nevarētu saviem bērniem pateikt, ka nevaru samaksāt par koledžu tāpēc, ka bija jānopērk privātā lidmašīna."
Labdarība: Par spīti savam "sliktā puikas" tēlam Diplo 2007. gadā nodibināja Austrālijas labdarības organizāciju "Heaps Decent", kas atbalsta jauniešus un jaunus māksliniekus no nelabvēlīgām ģimenēm un krimināliem rajoniem.
Dīvas izgājieni: Viņa prasību saraksts (raideris), kas sardoniski ietver sevī vārdus "netiek pieprasīts, bet tiks ļoti novērtēts", ir pagarš un sevī iekļauj krietni daudz interesantu detaļu, ieskaitot šautriņu dēli ar Nikolasa Keidža seju uz tā un vijolnieku, kas "spēlēs, kamēr mēs nogaršojam siera plati".

Tiesto
Tijs Mišels Fervests (Tijs Michiel Verwest) ir EDM krusttēvs. Trance producents savu karjeru sāka 1994. gadā un kļuva par pirmo dīdžeju, kas uzstājies olimpiskajās spēlēs (Atēnās, 2004. gadā).

Vecums: 48
Tautība: holandietis
Gada ienākumi: 36 miljoni dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 350 tūkstoši dolāru
Īpašumi: Tiesto pieder tik daudz māju, ka viņš pats īsti neatceroties, cik tad īsti.
Auto: Pavisam nesen viņam piederēja "Aston Martin DB" (185 tūkstoši dolāru), "Rolls-Royce Wraith" (320 tūkstoši dolāru) un pēc īpaša pasūtījuma darināta "Skoda Citigo", kuru varēja pārvērst par salokāmu miksēšanas galdu ar 100 000 vatu skandām. Apmēram pirms gada Tiesto gan ziņoja, ka mašīna viņam vairs nepiederot, bet bija nolūkojis "Aston Martin One-77", kas maksā "nieka" 1,15 miljonus angļu mārciņu.
Lidmašīnas: Tiesto patīk pārvietoties ar "Cessna Citation Excel", kas īpaši pielāgota viņa vajadzībām. Jahtas gan viņš parasti tikai noīrējot.
Labdarība: Organizēja 2012.gada labdarības albuma "Dance (RED) Save Lives" izdošanu un ir bijis "World Childhood Foundation" labdarības kampaņu stūrmanis. Viņa paša labdarības fonds "Club Life Fund" mēģina "savest kopā klubu publiku ar tiem, kam paveicies mazāk", lai gan nav īsti skaidrs, kā tieši.
Dīvas izgājieni: Viņa paša publikācijas "Instagram" visspilgtāk raksturo dīdžeju darba skarbo pusi. Piemēram, uzraksts: "Kad tava bagāža aizņem visas vietas helikopterā...#TiestoProblems".

Stīvs Aoki
Bijušais smagā metāla grupas "This Machine Kills" ģitārists Stīvs Aoki savu debijas elektroniskās mūzikas labumu izdeva 2008. gadā. Aoki tēvs – Japānā dzimis cīkstonis un restorānu ķēdes "Benihana" dibinātājs – atstāja Stīvam un viņa māsai un brālim 50 miljonu dolāru lielu trasta fondu. Tā kā šai naudai viņi nevar piekļūt līdz 45 gadu vecumam, Stīvs nolēma savus miljonus sapelnīt pats.

Vecums: 39
Tautība: amerikānis
Gada ienākumi: 24 miljoni dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 50-75 tūkstoši dolāru
Īpašumi: Aoki 2014. gadā pārdeva savu piecu guļamistabu luksuss mājokli Losandželosā par 1,5 miljoniem dolāru – varbūt 20 pēdu augstie griesti nenodrošināja pietiekami labu akustiku. Tagad viņš meklē dzīvokli Ivicā – vietā, kur pavada četrus mēnešus gadā.
Auto: Scion ir dīdžeju nodrošinājis ar īpaši aprīkotu braucamrīku, ko sauc "FR-S Steve Aoki Art Car". Uz tā attēlota Stīva sejas kontūra.
Lidmašīnas: Aoki dievina savas īrētās privātās lidmašīnas un viņam patīk pirms katra lidojuma veikt īpašu rituālu, ko sauc par #aokijump – tādu kā nindzjas lēcienu uz lidmašīnas jumta.
Labdarība: "The Steve Aoki Charitable Fund" nesen savāca 67 500 dolāru smadzeņu pētījumiem.
Dīvas izgājieni: Savā prasību sarakstā (raiderī) vienmēr iekļauj 2 vidēja izmēra tortes, kuras parasti iemet skatītājos. Ir slavens arī ar lēkšanu pūlī, sēžot gumijas laivā, lai gan tagad varbūt viņam nāksies to atmest, jo 2016. gada sākumā tika iesūdzēts tiesā par it kā fana kakla salaušanu.

Deadmau5
Toronto dzimušais Džoels Cimmermans (Joel Zimmerman) sevi sāka dēvēt par Deadmau5 (beigta pele) pēc tam, kad savā datorā atrada beigtu peli. Dīdžejs, kas tagad pazīstams ar to, ka uz skatuves valkā milzīgu, lāzerstarus šaujošu peles masku, kļuva populārs 2008. gadā. Tagad ir zināms kā savu kolēģu kacinātājs, apgalvojot, ka to, ko viņi dara, spēj paveikt jebkurš, kam vien dota stundu ilga instruktāža.

Vecums: 36
Tautība: kanādietis
Gada ienākumi: 15 miljoni dolāru
Honorārs par 1 DJ sesiju: 200-250 tūkstoši dolāru
Īpašumi: Pēc tam, kad iegādājās 5 miljonus dolāru vērtu savrupmāju Ontario (4 guļamistabas, ainavā iekļauts sālsūdens baseins un 14 000 kvadrātpēdu zemes), "uzbrauca" Kelvinam Herisam un Aviči (Avicii) par viņu trīskārt dārgākajiem īpašumiem: "Tā kā tagad ir moderni pirkt īpašumus par 15 miljoniem dolāru, atrodi sev mīlīgu ligzdiņu, ietaupi 10 miljonus, nopērc "McLaren P1" un vēl paspēj tūri noorganizēt. Win-win!"
Auto: Viņam pieder "McLaren P1" (1 miljons dolāru), "McLaren 650S" (300 tūkstoši dolāru), "BAC Mono" (112 tūkstoši angļu mārciņu) un "Lamborghini Huracán" (240 tūkstoši dolāru).
Lidmašīnas: Deadmau5 īpaši neiespringst par savas privātās lidmašīnas fīčām, kamēr vien uz tās atrodami košļājami saldumi, piemēram, "Skittles".
Labdarība: Dīdžejs izsolīja vienu no savām peles maskām par 60 tūkstošiem dolāru un naudu ziedoja "Gumball 3000 Foundation", kas veido projektus jauniešiem no nelabvēlīgām ģimenēm.
Dīvas izgājieni: Deadmau5 prasību saraksts (raideris) sevī iekļauj "1 piepūšamu dzīvnieku, jau piepūstu un vismaz 5 pēdas garu". Kam viņam tas vajadzīgs, paliek neatminēts noslēpums.

Uzzini arī, kuri ir 2017. gada pelnošākie dīdžeji portālā www.ehrhiti.lv vai EHR aplikācijā!

EHR aplikācijas Android versiju lejupielādē ŠEIT.
EHR aplikācijas iOS versiju lejupielādē ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!