Foto: Mihail Shozda
16. martā Rīgā notiks pavisam jauns un grandiozs šovs, veltīts baroka laikmeta ģēnijam – Antonio Vivaldi, šādi atzīmējot leģendārā komponista jubileju.

Koncerthallē "Arēna Rīga" ikvienam tiks piedāvāta iespēja nokļūt baroka laikmeta atmosfērā un izbaudīt nevainojamu 3D šovu "Vivaldianno", kas veidots pēc biogrāfiskiem motīviem no Antonio Vivaldi dzīves. Skatītāju sirdis noteikti iekaros neparasti spilgtā un emocionālā 17. gadsimta mūzikas un mūsdienu roka kombinācija. Atmosfēru piepildīs 3D video un animāciju efekti, kā arī ekspresīvas dejas, kas ilustrēs aizraujošus stāstus no vijoļmeistara dzīves.

Ambiciozo projektu producējis komponists un tekstu autors Mihals Dvoraks. Viņš ir ne tikai kino un teātra mūzikas autors, bet arī līdzdibinātājs pašai populārākajai čehu grupai. Deviņu "zelta", septiņu "platīna" albumu un daudzu citu balvu ieguvējs sadarbojies ar Pīteru Gabrielu, Hansu Cīmmeru un daudziem citiem ievērojamiem komponistiem, kas nesuši māksliniekam vērtīgus muzikālus ieguvumus.

"Vivaldianno. Spoguļu pilsēta" ir unikāls projekts, grandioza mēroga šovs. Un tajā pārsteidzošs ir viss: kompozīcija, veidotāju komanda, pavisam jaunu un nestandarta ideju realizācija un, protams, lieliska zvaigžņu plejāde, kas iedzīvina šovu!" stāsta Mihails Dvoraks.

3D ilūzijas solists ir čehu vijolnieks Jaroslavs Sveceni, kura koncertuzvedumi un festivāli apceļojuši teju visu pasauli. Viņš kļuvis par pirmo čehu vijolnieku, kurš noslēdzis līgumu ar "Sony Classical". Sveceni ieguvis vairākas prestižas balvas, ieskaitot arī Čehijas Republikas prezidenta piešķirto zelta medaļu. Vijolnieka TV, radio un koncertu projektus novērtē visu vecumu publika.

"Vivaldianno. Spoguļu pilsēta" libretu sarakstījis čehu mūziķis, scenārists un dramaturgs Tomass Belko, vizuālās koncepcijas stilu veidojis japāņu mākslinieks, multiplikators un režisors Kosuke Sugimoto. Šobrīd viņš ir kompānijas "Eallin Animation" darbinieks un ir pazīstams arī kā "Kazanawa Digital Creative Award 2012", "YouTube Video Awards Japan 2009" un vairāku citu balvu ieguvējs.

Starptautiskā sadarbība izveidojusies, pateicoties idejai iedvest jaunu dzīvību jau tā nemirstīgajos Vivaldi darbos. Māksliniekiem apvienojot spēkus, radīts skaists, pasakains un dinamisks 3D šovs.

Šova "Vivaldianno" pirmizrāde notika 2016. gada jūnijā Prāgas lielākajā arēnā "O2 Arena". Pirmizrāde bija pilnībā izpārdota. Ņemot vērā milzīgo pieprasījumu, turpmākajā šova turnejā pa Čehiju, vienmēr tika pievienotas papildu sēdvietas.

"Vivaldianno. Spoguļu pilsēta" patiks visa vecuma cilvēkiem, jo šajā koncertuzvedumā tiek parādīts neparasts mūsdienīguma un baroka laikmeta sajaukums, dzīvās mūzikas daudzveidība, emocionālas aktieru uzstāšanās, kā arī Vivaldi "kāpumi" un "kritumi". Kā norāda šova rīkotāji, tas ir aizraujošs muzikālais un vizuālais izpildījums, iedvešot jaunu dzīvību baroka ģēnija Antonio Vivaldi darbos caur jaunu, mūsdienīgu interpretāciju un visu ietinot dinamiskā 3D ilūzijā.

"Projektā strādā augsti kvalificēti savas jomas profesionāļi – aktieri, mūziķi, tulkotāji, tehniskais personāls, kā arī paši organizatori, kas palīdz projektam iziet starptautiskā līmenī un doties starptautiskā turnejā. Tāpēc nepalaidiet iespēju atnākt un izbaudīt šo mūsdienīgo šedevru, kas kļuvis par vienu no iecienītākajiem šoviem pasaules mērogā!" aicina šova rīkotāji.

Plašāku informāciju par pasākumu meklē šova mājaslapā. Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs vai internetā.

Informāciju sagatavoja Sandra Šteine

E-mail: sandrashteine@inbox.lv

Tālr. : 259729876

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!