Foto: Vida Press
Lai gan laikapstākļi aiz loga par to neliecina, jau sācies pavasaris, un to, ar ko, iespējams, jārēķinās pirmajā īstajā pavasara mēnesī, piedāvā uzzināt astroloģe Rita Riekstiņa (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com).

AUNS


Foto: Shutterstock

Pavasara saules apspīdēto aprīli Auni pavadīs sev neraksturīgi mierīgi un klusi. Ar lielāko prieku un vieglumu griezīs vaigu pret siltumu un rāmi baudīs notiekošo. Tāds lielākoties būs Auna noskaņojums visās dzīves jomās, lai gan jāsaka, ka atbildības sajūta pret pienākumu nemazināsies. Drīzāk tieši otrādi - vispirms pienākums, tad slaistīšanās.

Vislabāk klāsies darba un biznesa jautājumos, jo tajos Auni būs kā lēni ripojošs laukakmens no kalna - gausi, bet pamatīgi. Tad nozīmē, ka maz iespēju savārīt ziepes. Komunikācijas planēta Merkurs gan parūpēsies par to, lai Auna mēle aiz zobiem neturētos. Jābūt uzmanīgiem ar šerpām domām un izpausmēm.

Privātā dzīve aprīlī būs pilnībā uz partnera pleciem. Auni slinkos ar uzmanības izrādīšanu un jebkādu ņemšanos izredzētā virzienā. Tātad - cik daudz partneris vai jauna ieinteresēta persona izrādīs vēlmi būt tuvāk, tik daudz arī Auniem no tā visa tiks.  

VĒRSIS


Foto: Shutterstock

Vērša daba mīl mieru, mīl vārtīšanos saulītē un klusumā. Aprīlis Vēršiem nāks ar jaunu enerģijas devu, un no miermīlīgajiem un nekustīgajiem Vēršiem šeit paliks pāri vien noskaņa.

Dinamisks un diezgan straujš mēnesis. Izdosies krietni pavirzīt uz priekšu kādas iesāktas lietas. Veiksmīgāk klāsies tiem Vēršiem, kuru intelektuālā enerģija virzīta personīgajā biznesā. Tajā iespējams ne viens vien veiksmīgs pavērsiens, jauns līgums un klientu pieplūdums.

Viss, kas Vērša idejās, aprīlī var piepildīties. Domā, ko domā, un rīkojies! Privātajā dzīvē Vēršiem arī pozitīvas emocijas - ar savu enerģiju un šarmu spēsi grozīt galvu ne vienam vien pretējā dzimuma pārstāvim. Atliks tikai izvēlēties kā un ar ko pavadīt laiku. Atteikumu būs maz, iespēju būs daudz.

DVĪŅI


Foto: Shutterstock

Dvīņus aprīlī kustinās komunikācijas dzirkstele. Liels un pozitīvs uzsvars uz cilvēkiem, kontaktiem, darījumiem un iespējām, kas stiepjas pāri ierastās zemes robežām. Aktualizēsies saziņa ar ārzemēm.

Tiem, kam darba jautājumi saistīti ar tālām zemēm, prasīsies papildināt valodas zināšanas, lai spertu soli tuvāk veiksmīgam darījumu kontraktam. Vieniem tā būs iespēja domāt pārrobežas mēlē, citam būs jāsēžas kustīgā transportā un jāmēro tāls ceļš pašam. Katrā ziņā - ja zini, uz ko ej, liela iespēja, ka tas tevi priekšā arī sagaidīs.

Personīgajā dzīvē Dvīņi būs uz mazliet melanholiskas nots. Daudz cerību, daudz melanholijas, tam visam pa vidu, iespējams, ka arī cerības uz kaut ko tālu, neiespējamu un nepieejamu. Dvīņi ļausies šim stāvoklim tik ilgi, kamēr acis neatsprāgs vaļā kā maziem kucēniem. Un tad dzīve sāks iekrāsoties.  

VĒZIS


Foto: Shutterstock

Aktīvais un mērķtiecīgai Marss aprīlī kustinās Vēžu nervu šūnas un prasīs tām dalību lēmumos. Jāsaka, ka tā jau gana emocionālajiem Vēžiem šī spriedzīte var paprasīt domstarpības kā privātajā, tā profesionālajā dzīvē. Lai neiekultos patiešām nepatīkamās situācijās, katru rītu jāsāk ar nomierinošu rituālu un jānosprauž sev dienas plāns.

Skaidri apzināti dienas un dzīves mērķi spēs savākt tavas emocijas un kašķīgi ērcīgo Vēzi pārvērtīs uzņēmīgā personībā, kas nav ietekmējams ne uz vienu, nedz otru pusi.

Kā biznesa, tā privātajā mijiedarbībā ar partneriem Vēžiem diezgan būtisks laiks. Kā vasaras raibumi saulainā dienā uz āru izlīdīs noklusēti un neatrisināti jautājumi. Dažs no tiem var pielikt punktu kādām attiecībām.

Lielās talkas mēnesis Vēžiem vairāk attieksies uz cilvēkiem un emocijām. Saņemsies, iztīrīsi un turpmāk būsi skaistā un harmoniskā vidē.   

LAUVA


Foto: Shutterstock

Zvēru karalis būs kā priekšlaicīgi no ziemas miega modies. Diezgan ērcīgs un impulsīvs. Tiem, kas maisīsies pa kājām Lauvas lielajiem ceļiem, var klāties diezgan plāni. Visa uzmanība būs sakoncentrēta uz panākumiem profesionālajā jomā.

Te Lauvam daudz ideju, daudz iespēju un arī gana liela konkurence, ko spalvotais karalis nebūs gatavs pieņemt ar smaidu uz lūpām. Izaicinājums, cīņa un uzvara noteiks mēneša toni.

Ja tavi pieņemtie lēmumi un veiktās darbības neies kaislīgo emociju pavadā, krietna daļa šo cīņu būs veiksmīgas.

Privātajā dzīvē pašam sevi jāliek diezgan noteiktos rāmjos - neļausi liktenim sevi izaicināt, tad arī tur būs miers un harmonija. No partnera saņemsi gana daudz un vērtīgu uzmanību, ja vien deguns nestaigās pa mākoņiem un mācēsi to visu ieraudzīt.  

JAUNAVA


Foto: Shutterstock

Darbīgi noskaņotās Jaunavas aprīlī var rēķināties ar labiem panākumiem sabiedriskajā, politiskajā un draudzības sektorā. Visur, kur kādas darīšanas ar domā un darbībā vienotiem cilvēkiem, tur pavērsies iespējas izpausties.

Mēneša sākumā var būt jāstrādā pie daudz dažādiem projektiem, idejām un mērķiem, jārēķinās ar to, ka ne visi no tiem var izrādīties veiksmīgi, taču jau mēneša izskaņā Jaunavām ir labas iespējas saņemt kādu vērtīgu ziņu par finansējumu, par veiksmīgu darījumu.

Lielas ambīcijas ies roku rokā ar māku sadarboties. Šajā mēnesī tev ir labas iespējas saņemt atbalstu no draugiem, kolēģiem, partneriem. Nevajag uzskatīt, ka vienīgi tu spēj izdarīt tā, kā vajag. Arī ja tā ir - pamēģini iesaistīt citus un redzēsi kā lietas aiziet un paliek vieglāk.  

SVARI


Foto: Shutterstock

Pats svarīgākais, labākais, izskatīgākais, gudrākais un vērtīgākais cilvēks šajā mēnesī Svariem būs viņš pats. Laba ziņa tiem, kas ar sevi tiešām ir mierā un pārliecībā - tie, pateicoties šai pozitīvajai enerģijas plūsmai, varēs izdarīt gana daudz.

Īpaši mēneša sākumā, kad darāmā netrūks un būs nepieciešama spēja ātri reaģēt un pārslēgties no vienas tēmas uz otru. Tiem, kas sevi līdz galam nav sapratuši, tie rādīs brīnumus - strīdēsies ar saviem ģimenes locekļiem, runās pretī priekšniecībai, kritīs uz nerviem klientiem un kolēģiem.

Sprādzienbīstami Svari pratīs gan īsā laikā situāciju nokaitināt, gan no tās izlīst sausam kājām. Neaizraujies ar sevis nenovērtēšanu un saņemsi daudz prieku no tiem, kas tev blakus.  

SKORPIONS


Foto: Shutterstock

Pacietīgs un prognozējams enerģijas un uzmanības ieguldījums tajos darbos un projektos, kas iesākti jau labu laiku atpakaļ. Jāsakoncentrējas uz rezultātu, jānodarbina stratēģiskā domāšana, tad arī pavērsies iespēju ceļš šiem darbiem.

Mēneša vidū ļoti labas iespējas parādīt saules gaismai kādu nozīmīgu darbu - ir laiks! Ja mēģināsi strādāt pie divsimt lietām vienlaicīgi, rēķinies, ka diezgan ātri pienāks diezgan liela neskaidrība un līdz rezultātam neizdosies novest neko.

Tas pats attiecas uz jaunām idejām - ja tās nav formulētas un nav jau apjausts to izdzīvošanas un īstenošanās potenciāls - pieraksti un atliec. Skorpionam savu uzmanību dāļāt uz visām pusēm īsti nesanāk, tādēļ personīgajā dzīvē var sanākt dažādi.

Domstarpības, kad balstītas uz nesaprotamu partnera garastāvokļa un vēlmju maiņu, var uzjundīt vērā ņemamas kaislības. Skorpionam vien jāapjēdz, ka, lai neizraisītu vulkāna izvirdumu, labāk tajā visā iesaistīties pēc iespējas mazāk.  

STRĒLNIEKS


Foto: Shutterstock

Strēlnieki turpina izbaudīt Saturna ietekmi, zem tā smagnējās rokas ļaujoties lielākai atbildībai, priekšzīmīgai uzvedībai, pelnītai atzinībai. Lielākajai daļai Strēlnieku vēl gan ir tikai sevis pierādīšanas laiks, augļu raža būs krietni vēlāk, tādēļ jāstrādā.

Strēlnieks daudz uzmanību veltīs sevis realizācijai profesionālajā jomā, tiem, kas nodarbojas ar personīgo biznesu jāliek solis pie soļa, lēnu gaitu jāiet uz to, ko esat iedomājušies. Šajā laikā uzmanība piesardzība tiks augstu novērtēta.

Pretim nāks daudz aizraujošu cilvēku, veidosies iestrādnes nākotnes sadarbībai. Vispār cilvēkiem - partneriem ļoti liela loma šajā Strēlnieku dzīves posmā. Strēlniekam prasīsies mīlestību un vēderu kutinošas sajūtas arī mīlas dzīvē. Ja tajā tā nebūs, Strēlnieks būs gatavs negaidītiem pavērsieniem esošajās attiecībās. Brīvie - lidos, baudīs un mīlēs.  

MEŽĀZIS


Foto: Shutterstock

Šis gads kopumā dos Mežāzim labas iespējas tajā ieviest patīkamas un pozitīvas pārmaiņas, un aprīli varētu saukt par kārtējo (kādam varbūt pirmo) pieturas punktu, kad jāpaskatās spogulī un jāizvēlas apstrādājamā tēma. Te tā būs veselība un personīgā labsajūta.

Mežāzis palēnām sāks mest no savas dzīves ārā veco, satrūdējušo un negatīvo. Viegli tas nenāk, nenoliedzami, taču par atvieglojuma sajūtu pats būsi sev pateicīgs! Ļoti rūpīgs darbs ar satrūdējušām emocijām, pārmetumu un visādu citādu pagātnes zaņki. Atbrīvošanās no tā palīdzēs atbrīvot galvu, un tas atvieglos organisma vispārējo veselību.

Fiziski paliks vieglāk, taču, lai kļūtu pavisam labi, ir īstais brīdis atteikties no kaitīgajiem ieradumiem, pievērsties veselīgam dzīvesveidam un rūpēties par veselību. Mundrāks un veselīgāks Mežāzis palēkdamies baudīs arī mīlas rotaļas.

ŪDENSVĪRS


Foto: Shutterstock

Saules un cerību stars to Ūdensvīru pasaulē, kas pēdējā laikā juta pasmagas kājas un izdzīvoja neveiksmju virkni. Situācija sāk uzlaboties un nebūšanas sāks atrisināties. Aprīlī noteikti nebūs nekādu strauju dzīves pavērsienu, taču domas jāsāk noskaņot uz jauniem darbības virzieniem un sulīgu dzīves esenci. Viss lielais un labais nāks lēnām, bet tad - uz palikšanu!

Ja vien ļausi savā dzīvē ienākt tam, ko tajā vēlies redzēt vēl ilgu laiku uz priekšu, tad sāc pievērst nedalītu uzmanību atlasei. Jāpastrādā arī nedaudz pie kopējā noskaņojuma. Vairāk pacilājošu domu, smaidu sejā.

Uz sliekšņa ir tavas dzīves pavasaris - ļaujies tam. Kamēr profesionālajai dzīves pusei jānostiprina pamati, mīlas dzīve uzņems apgriezienus. Ļoti iespējams, ka lielā mīla jau ir tepat aiz stūra. Atver acis un sirdi.  

ZIVIS


Foto: Shutterstock

Nemierīgs miers būs Zivju aprīļa virsraksts. Pavisam nedaudz aiz ādas Zivīs urdēs mazs satraukums, kustīga vēlme ieviest kārtību savās sajūtās, domās un dzīvē. Kādu mirkli šaubīsies, bet aprīļa sākumā var sanākt izšaut visu atveri un pagriezt savu dzīvi kājām gaisā.

Trauslākais jautājums - privātā dzīve. Zivis pārsteigs pašas sevi un būs gatavas ļoti revolucionāriem lēmumiem. "Būt vai nebūt" skanēs gaužām bieži. Tev šajā mēnesi ir iespēja savā dzīvē ieviest teju vai visu, kas sapņos rādījies.

Kas attiecas uz profesionālo sfēru - tajā Zivīm jāmāk novērtēt pašām sevi - zināšanas, prasmes un varēšanu. Nevajag uzņemties jaunus darbus un sākt jaunus projektus, ja jūti, ka spēki ir maz.

Vērtīgāk būs strādāt pie esošajiem darbiem un nemēģināt tajos ieviest nekādus jauninājumus. Jātiek galā ar privāto dzīvi, pēc tam sekos darba jautājumi.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!