Foto: Vida Press
Pavasaris jau ir gandrīz klāt, un to, ar ko, iespējams, jārēķinās šajā laikā un kam jāgatavojas, piedāvā uzzināt astroloģe Rita Riekstiņa (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com).

AUNS

Foto: Shutterstock

Ir jau diezgan viegli un patīkami dzīvot savu iedomu un ilūziju pasaulē, cerēt uz galvu reibinošiem panākumiem, īstenotiem milzu plāniem, bet šis mēnesis jums, straujie un drosmīgus lēmumus mīlošie Auni, liks uz to visu paskatīties caur realitātes brillēm.

Pavisam noteikti kādai daļai Aunu būs uz šiem sapņiem jāpaskatās caur realitātes prizmu un jāsāk domāt reāli - ko tu vari izdarīt šodien, lai savus plānus īstenotu. Jāļaujas brīvajam kritienam un jāņem pretim tās iespējas, ko dzīve martā piedāvās. Un tā piedāvās gan daudzsološus projektus un idejas, gan interesantus notikumus privātajā dzīvē.

Pirms rīkoties, tomēr iesaku piesēsties un padomāt vai cilvēki ir īstie, vai fantāzijai līdzi iet arī iespējas. Līdz ar pavasara pirmajiem asniem Aunu dzīvēs ienāks jaunas smaržīgas iespēju un ideju vēsmas - tās plauks kā sniegpulkstenīši, kā pirmie saules pielietā gadalaika vēstneši. 

Lai aktivizētu pulsāciju mīlas un romantiskajā dzīvē, jāaktivizējas uz marta vidu. Vislabāk strādās pārbaudītas un sen zināmas metodes - uzmanība, interese un tuvība. Atraisi sevī mīlestības dzirksti un ļaujies. 

VĒRSIS


Foto: Shutterstock

Pavasara pirmais mēnesis sāksies ar taureņu un citu spārnoto lidoņu danci vēdera lejasdaļā. Tiem, kas vēl tikai mērķē uz kādu simpātiju piesaisti, tiem jaudas būs gana, un jāsaka, ka arī izdošanās garantēta. Vienīgi, jāsamierinās ar to, ka nekas nekritīs no gaisa. Jo vairāk pūles pieliksi, lai kādam izpatiktu, jo labāks būs rezultāts. Ar rāmu dīkstāvi te sasniegumu nebūs. Pasmaidīja, iepatikās - jārīkojas!

Biznesa un darījumu joma tāda jūtīga. Te nu gan jārīkojas tik pārdomāti, cik noskaņojums atļauj. Marta otrā puse nāks Vēršiem ar diezgan nopietniem jautājumiem dzīvesvietas un finanšu jomā. Kas attiecas uz ienākumiem, jau laicīgi iesaku vērtēt ienākumu avotus, sekot līdzi riskiem un rīkoties gudri!

Jo prātīgāks būs ieguldījums, jo apjaušamāks ieguvums. Nav izslēgta iespēja, ka būs jāpieņem lēmumi, kas liks par sevi apjaust vairākus gadus uz priekšu, respektīvi - kredīti, būvniecība, remonti, jaunu un apjomīgu priekšmetu (tajā skaitā nekustamā īpašuma) iegāde. 

DVĪŅI


Foto: Shutterstock

Dvīņus gaida ļoti aktīvs, aizrautīgs un kustīgs mēnesis. Uzmanību vērsīsi gan profesionālajā virzienā, gan privātajā jomā. Privātā joma pavasara pirmajā mēnesī būs ļoti aktīva, un Dvīņi tajā divtik kustīgi. Prasīsi un pievērsīsi uzmanību partnerim, koncentrējoties uz attiecību kvalitāti un aizraujošāku kopā būšanu.

Dvīņu mīļotie šomēnes būs apveltīti ar uzmanību. Pretim nāks daudz un dažādi cilvēki, Dvīņi paši diezgan ātri sapratīs, vai ar tiem ir vai nav vērts iesaistīties garākās sarunās, taču ņem vērā to, ka kāds no šajā mēnesī satiktiem cilvēkiem var ieviest būtiskas pārmaiņas līdzšinējā dzīves ritmā.

Pavasaris nāk ar jaunām smaržām un krāsām, un tādu noskaņu Dvīņi varēs vērot arī profesionālajā jomā. Ideju vētras, daudz radošās enerģijas. Laiks, kad savu dienas gaismu var ieraudzīt lolota un tīkama ideja. No rokas ies viss, kam klāt stāvēs Dvīņu iedvesma un sirds siltums.

VĒZIS


Foto: Shutterstock

Siltas mājas, mīļa atmosfēra un mierīgs prāts - tas viss skan ārkārtīgi tuvu tam, kā to vēlētos Vēži, taču šis mēnesis būs savādāks. Jau ar pirmajām Marta dienām Vēži nonāks uz izturības perona. Aktivizēsies un aktualizēsies biznesa jautājumi. Tajos sevi būs jāparāda kā drosmīgu un gatavu pašiem pārdrošākajiem lēmumiem.

Iespējams, ka šādus lēmumus pat nevajadzēs pieņemt, taču mīmikai jābūt "vienmēr gatavai". Profesionālā dzīve šajā mēnesī Vēžiem dod iespēju saprast, ka visas neizdošanās arī ir izdošanās. Mazās niansēs slēpsies būtiski aspekti, un, lai tos pamanītu un novērtētu, Vēžiem tik vien kā jāatslābst, jāatbrīvo visas maņas un ar smaidu jāpavada notiekošais. Jūs pamanīsiet, turklāt, diezgan ātri.

Mīlas lietās Martā viss var neklāties tik gludi, tur iespējamas sadzīviskas nesaprašanās, vārdu apmaiņa, kas skrāpēs pa jūtām. Šī joma nedos mieru, taču, ar varu neko nepanāksi. Labāk ļaut mīļotajam izteikt savas domas un pretenzijas, nekā raudzēt tās iekšā, līdz lielajam sprādzienam. Mēģini nelēkt pretim, bet pieņemt, piedot un palaist. 

LAUVA

Foto: Shutterstock

Lauvas martā šķiet iedvesmosies pašas no savas smaržas un matu plandoņas. Ej uz saviem mērķiem ne tikai augstu paceltu galvu, bet arī zināšanām un stratēģiju pilnu portfeli! Ej uz maksimumu un pavisam drīz tu baudīsi sava darba augļus, savus sapņus varēsi ietērpt košās drānās un turēt pie rokas.

Ļoti labs mēnesis tam, lai neatliktu neko, lai rīkotos, lai paustu savu iniciatīvu, izteiktu viedokli un virzītos, virzītos, virzītos. Jo atvērtāks būs Lauvas prāts, jo vairāk tajā ienāks jaunas idejas, tām pretim stāsies cilvēki un iespējas. Var gadīties tajā visā nedaudz apmaldīties, taču, martam ejot uz otru pusi, notiks dabīgā atlase un nevajadzīgais atkritīs pats no sevis.

Cilvēkiem ļoti īpaša loma martā. No tiem saņemsi vērtīgus viedokļus un atbalstu. Šī būs tā sadaļa, kas Lauvām patiks ļoti - aplausi, tīksmošana un uzslavas, taču ielāgo - ja uz to balstīsi savus panākumus, tiem iespējams pavisam neilgs mūžs. Pasmaidi pretim visam labajam, ko cilvēki tev sniedz un turpini virzīties savā izvēlētajā virzienā.

Mīlas lietām marta otrā pusē ar pozitīviem pavērsieniem, vārtīsieties rožlapiņu palagos un baudīsiet jaunus un ne tik jaunus mīlas augļus. Uzmanības centrā mīlas liesmas, kas aizņemtiem Lauvām var iegriezt robu stabilās attiecībās. Esiet modri un neapreibstiet no uzmanības prožektoriem. 

JAUNAVA

Foto: Shutterstock

Tā nebūs Jaunava, kas neņemsies ar sīkumiem, niekiem un mazām sadzīviskām nebūšanām. Marts nāks ar plašu piedāvājuma klāstu šajā jautājumā, un jums nekas cits neatliks, kā uzrotīt piedurknes, lai mestos līdz ausīm iekšā mazķibeļu risināšanā. Un ne pa velti tas viss acu priekšā tiks nolikts. Jūsu atbildības sajūta, protams, neļaus paiet garām tam visam, un Jaunavas rosīsies un krāmēsies līdz nogurumam.

Taču! Šim mēnesim un tām darīšanām cauri spīdēs cilvēciskās laimes, dzīvības dzirksteles un mīlestības pilni mirkļi, kurus Jaunavai šomēnes jāmāk ieraudzīt. Kā pelnrušķītei no pelavām jāatšķiro zirņi, lai tiktu baudīt skaisto. Atvērušas mīlestības lādīti, Jaunavas baudīs pavasari sirdīs un prātos, veidos, stiprinās un lolos attiecības ar ģimenes locekļiem, ar dzīves partneri.

Tām Jaunavām, kas vēl nav acis pret acis satikušās ar to, kas liek sirsniņai pukstēt straujāk, martā lielo iespēju laiks. Sapucē sevi, pastrādā ar sevi (ne tik daudz ar putekļiem) un priecājies par smaržām.

SVARI

Foto: Shutterstock

Rāmi, nosvērti un mērķtiecīgi šajā mēnesī rīkosies Svari. Jārēķinās ar to, ka palielināsies slodze gan sadzīviskajos, gan profesionālajos jautājumos, taču Svari spēs uz to paskatīties gana mierīgi. Jebkurus jaunos apstākļus izdosies pieņemt ar diezgan vēsu prātu. Komunikācijā ar jauniem iepazītiem cilvēkiem, visticamāk, ka neizdosies parādīt baigo sirsnību un ieinteresētību. Un ja tā, tad nemaz nevajag.

Izdari to, ko vajag un skrien mājās pie saviem mīļajiem, jo tas būs tavas enerģijas avots pirmajā pavasara mēnesī. No ģimenes gan saņemsi atbalstu, gan sniegsi to ar savu klātbūtni. Atceries, ka tur tu vari gūt iedvesmu, mieru un enerģijas lādiņu jauniem panākumiem.

Marts būs aktīvs arī dažādiem braucieniem. Var būt vairāk un biežāk jāpārvietojas, jādodas komandējumos, ideālā gadījumā izdosies apvienot patīkamo un lietderīgo un doties komandējumā, ko lielā mērā varēsi saukt arī par atpūtas braucienu. 

SKORPIONS

Foto: Shutterstock

Skorpioniem šis nebūs pats aktīvākais mēnesis, drīzāk otrādi - kluss, mierīgs, taču uz mērķi orientēts. Daudz no sevis prasīsi, un daudz izdosies īstenot. Skorpions darīs maz, taču tieši to, kas nepieciešams, un stratēģiska rīcība, būs šī mēneša panākumu atslēga. Zvaigžņu stāvoklis paģērēs sevi šaustīt un bakstīt, sakot - tu taču vari labāk, tu taču vari daudz, daudz labāk.

Skorpionam pietiks prāta, lai to visu sadzirdētu un atliktu lietošanai dienās, kad tas būs noderīgāk. Mazliet aktīvāk sev pa nagiem būs jāuzsit brīžos, kad aiz gara laika un neskaidrības, prasīsies šķiesties ar naudu.

Skorpions to atradīs par vienu no tiem veidiem, kā paust uzkrātās emocijas. Nevajadzīga naudas tērēšana, iespējams, ka uz īsu mirkli sagādās kādu baudu, taču ilgi nebūs jāgaida, līdz to sajutīs tavi ģimenes locekļi un finanšu plāns. Rīkojies apdomīgi un velti, uzmanību tur, kur tā pārtop vērtīgā materiālā. 

STRĒLNIEKS


Foto: Shutterstock

Strēlnieks turpinās cīnīties pats ar savu iekšējo kentauru un virzīsies uz savu vietu sabiedrībā. Apjomīgu enerģiju Strēlnieks tērēs tam, lai pierādītu sevi, lai pakāptos pa karjeras kāpnēm un parādītu sevi sabiedrības acīs vēl vērtīgāku un noderīgāku. Strēlnieku motivēs personīgi sasniegumi un novērtējums. Pats sev gan būs liels skolotājs un ass, kritisks vērtētājs. Tas padarīs Strēlnieka dienas emocionāli smagākas, taču par padarīto būs gandarīti pilnīgi visi.

Tieša saikne intelektuālajam ieguldījumam ar finansiālo stāvokli. Naudas lietas ies no rokas, Strēlniekam būs iespēja iemācīties un izprast naudas koka augšanas un attīstības stadijas. Tiem Strēlniekiem, kas pieķērušies personīgajam biznesam, šajā mēnesī labas peļņas iespējas, izveidosi nākotnē noderīgus kontaktus un, iespējams, pat ieraudzīsi un sāksi īstenot jaunu, perspektīvu ideju.

Profesionālie apgriezieni Strēlniekam nedaudz samazinās uzmanību mīlas lietām, taču partneri no Strēlnieka neatkāpsies gan. Te nu tev, ugunīgais un brīvību mīlošais Strēlniek, būs jāpamanās būs jaukam, mīļam un jāļaujas saņemt uzmanība. Mazliet atlaidis savu sakoncentrēto darbīgo enerģiju, sajutīsi cik vajadzīga un tuva tev ir apņemošā un sildošā mīlestības enerģija. 

MEŽĀZIS


Foto: Shutterstock

Jo tālāk no grēka, jo mierīgāka sirds. Mežāži martā būs viegli aizkaitināmi un nedaudz apmaldījušies notiekošā tulkojumā. Tikpat ātri, cik aizsvilstas sērkociņš, tik Mežāzis spers ārā visu, kas viņam nepatīk, kas traucē, kas kaitina.

Mierīgāk klāsies tiem, kas ar savu nervu sistēmu ir draudzīgās attiecībās. un tiem, kas turas gana saprātīgā attālumā no ļautiņiem, kam patīk pabakstīt. Pavisam jūtīga tēma būs attiecības ar līdzcilvēkiem. Tiem būs savs viedoklis, tie prasīs paskatīties, parunāt, piedalīties, un pats labākais, ko tu vari darīt - runāt atklātu, taču mierīgu valodu. Tāda trauksmaina atmosfēra Mežāzi mudinās kaut ko mainīt pastāvošajā iekārtā. Un kārts var krist gan uz profesionālo, gan privāto attiecību kvalitāti.

Otrajā pēc izmaiņām prasās jau labu laiku, un marts var būt kā precīzs atskaites punkts attiecībām jaunā kvalitātē. Mežāžu stīvums jau ir neapšaubāms, taču pavasara smaržas reibināts, Tu vari paspēt savā dzīvē ielaist patīkamo, foršo un dzīvespriecīgo toni. Laiks nedaudz sasprindzināt vaigu muskulatūru un smaidīt dzīvei.

ŪDENSVĪRS


Foto: Shutterstock

Kas ilgi gaida, tas sagaida. Saturns ļaus Ūdensvīriem šomēnes sakārtot kaut kādus jautājumus, kas savu uzmanību un bažas prasīja ne vienu mēnesi vien. Tas, kas visvairāk lauza kaulus, tagad sāks atrisināties, un pie vislabākā scenārija Ūdensvīram jau ir jābūt gatavam rīkoties, jābūt gatavam visu vilciena sastāvu virzīt uz īstajām sliedēm un uzņemt ātrumu.

Marts prasīs skaidrību par savām iecerēm un iedos pareizos risinājumus, kas priecēs ilgtermiņā. Gudri lēmumi gādās arī saules stariņu bankas kontā. Cik nopietnu un cietu stāju no Ūdensvīriem prasīs biznesa vide, tik vieglu un lidojošu noskaņojumu vajadzētu ieturēt romantisko rotaļu laukumā.

Mīlestības un uzmanības lutināti, Ūdensvīri martā var sasolīt daudz dažādus labumus savam izredzētajam un par to saņemt vēl papildus devu mīlas dziru. Vai kas vēl vairāk un prasmīgāk spēs grozīt Ūdensvīra prātu, kā mīlestība, kas spēcina visa ķermeņa pulsācijas? Baudiet un pulsējiet, tikai raugiet, lai vārdi un solījumi nav kā trausls ziepju burbulis. Tad prieka sniedzējs var parādīt savu ēnas pusi un ķerties klāt pie attiecību skaidrošanas. Pavasarīgi aktīvs un draisks mēnesis. 

ZIVIS

Foto: Shutterstock

Zivis rausies prom no ikdienas rutīnas, lai dziļi krūtīs vilktu pavasara uzmundrinošo gaisu. Marts burtiski spiedīs pārskatīt savus ikdienas plānus, savu darba vidi un apstākļus. Zivis sajutīs sevī vēlmi un enerģiju, lai pamainītu esošo ritmu un vieglāku un baudāmāku. Tas jau nenozīmē, ka uzreiz jāmetas prom no labi apmaksāta darba, taču ieviest tajā mazas korekcijas, kas ļauj justies vieglāk un harmoniskāk, gan var.

Atceries, ka arī mazas ūdens pilītes, var sašķelt akmeni. Tas šajā mēnesī noteikti nesašķelsies, taču tev jāturpina pilināt. Ja zini, ko vēlies, daudz lielāka iespēja, ka to arī sasniegsi. Ar to zināšanu Zivīm, kā allaž, pagrūti, taču lēnu soli un gaumīgi rāmu noskaņojumu - un viss notiks.

Mīlas lietās martā prasīsies pēc patiesības devas. Ja visam ir savas vietas, tad arī šim jautājumam jātiek līdz zināmai kārtībai. Tām Zivīm, kuras dzīvo ar krietnu samierināšanās devu, no krūtīm rausies vēlme (un vajadzība) mīlēt un baudīt patiesas jūtas. Pie noteiktas apņēmības pakāpes pacel galvu, un tu pamanīsi ko jaunu, žilbinošu. Savu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!